Συγκίνηση προκαλεί ένα βίντεο που δημοσίευσε το Forecast Weather από τη μεγάλη φωτιά η οποία μαίνεται στην πολύπαθη Εύβοια. 

Όπως αναφέρει, στα πλάνα τα οποία ανήρτησε βλέπουμε ένα πυροσβέστη να κουβαλά στην αγκαλιά του ένα σκυλάκι που μόλις έχει σώσει από βέβαια θάνατο.

Το σκυλάκι βρισκόταν μέσα σε ένα μαντρί. Δυστυχώς, όπως αναφέρει, τα υπόλοιπα ζώα που ήταν μέσα στο μαντρί εγκλωβίστηκαν και κάηκαν ζωντανά από τη φωτιά.

Το συγκινητικό βίντεο από τη φωτιά στην Εύβοια:

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια

Η μεγάλη φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη σε αγροτοδασική στην περιοχή Πισσώνας του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Ευβοίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση όπου επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής οι οποίες ενισχύθηκαν. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 183 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομαντος και 52 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 19 εναέρια μέσα.

Στην Εύβοια μεταβαίνει μάλιστα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη από τις μεσημεριανές ώρες σήμερα. Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί συντονιστική σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό, με τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργείων, των ΟΤΑ και εκπροσώπων όλων των σωμάτων ασφαλείας.

Η φωτιά ξεκίνησε σε δασική έκταση, αρχικά στην περιοχή του Πισσώνα. Λόγω των δυνατών ανέμων απέκτησε γρήγορα δυναμική. Εξαπλώθηκε πολύ σύντομα η φωτιά και όλο το ενιαίο πύρινο μέτωπο κινείται απειλητικά προς το Αφράτι, με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη για να σταματήσει η πορεία της.

Μέχρι τώρα δεν έχουν επηρεαστεί σπίτια, ωστόσο, υπάρχουν λίγα καμένα ποιμνιοστάσια.

Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, ενώ έχουν αναπτυχθεί και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πολιτικής προστασίας γίνεται από το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.