Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός: Τέλος η μίνι δροσιά – Τα 40άρια ξανάρχονται

Καιρός: Τέλος η μίνι δροσιά – Τα 40άρια ξανάρχονται

Η ανάσα δροσιάς των ημερών βαίνει προς το τέλος της - Οι συνθήκες που παραπέμπουν σε καύσωνα αναμένεται να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους τις επόμενες μέρες

Βαίνει προς το τέλος της, η μικρή ανάσα δροσιάς των τελευταίων ημερών με τα προγνωστικά σενάρια να συμφωνούν ότι μετά την πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας περί τα τέλη της εβδομάδας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα 40αρια θα επιστρέψουν από την Παρασκευή, με τον διευθυντή Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά να προειδοποιεί ότι ο υδράργυρος θα ανέβει έως και πέντε βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Οι θερμοκρασίες μέχρι την Κυριακή

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόβλεψη του Γιάννης Καλλιάνου ο οποίος κάνει λόγο για υψηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες. Ο μετεωρολόγος συνοδεύει την ανάρτησή του με χάρτες με τις θερμοκρασίες που θα σημειωθούν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας έως και την Κυριακή 4 Αυγούστου. «Προφανώς και αυτές οι θερμοκρασίες αναφέρονται στα πεδινά και ευπαθή στη ζέστη τμήματα της εκάστοτε περιφέρειας» αναφέρει.

Αναλυτικά σύμφωνα με τον ίδιο:

  •  Μέχρι και την Παρασκευή 2 Αυγούστου οι θερμοκρασίες θα είναι ήπιες για την εποχή και μάλιστα την Τετάρτη και την Πέμπτη θα είναι οριακά χαμηλότερες για την εποχή
  • Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία κυρίως το προσεχές Σαββατοκύριακο. Οι θερμοκρασίες δεν θα είναι ακραίες και προφανώς δεν θα λάβει έως και την Κυριακή κάποιο κύμα καύσωνα
  •  Το Σαββατοκύριακο, θερμοκρασίες που θα προσεγγίζουν επίπεδα καύσωνα, θα σημειωθούν τοπικά μόνο σε συγκεκριμένα τμήματα της χώρας (Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Κεντρική/Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος)

Ζέστη και στην Αττική

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο στην Αττική, μέσα στο προσεχές Σαββατοκύριακο, δεν φαίνεται ότι ο υδράργυρος θα μπορέσει να ξεπεράσει εύκολα τους 38°C. Άρα, ναι, θα επικρατήσει ζέστη στο νομό, όχι όμως κάτι το ιδιαίτερο για την εποχή.

Υπάρχουν ενδείξεις για βροχές μακροπρόθεσμα

Από την πλευρά του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η πολύ μεγάλη περίοδος ξηρασίας φαίνεται να λαμβάνει τέλος μιας και υπάρχουν ενδείξεις σύμφωνα και με το μακροπρόθεσμο σύστημα πρόγνωσης που τρέχουμε για διαμόρφωση τύπου κυκλοφορίας που θα φέρει ένα ικανοποιητικό διάστημα με αρκετές βροχές.
Θα το αναλύσουμε περισσότερο μέσα στον Αύγουστο το όλο αυτό θέμα που ταλαιπωρεί τους αγρότες μας.
Ταυτόχρονα θα πρέπει να είμαστε και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κι ενδεχόμενα προβλήματα από τις βροχές που φαίνονται».

Sports in

Βιονικός Γουόκαπ: Οι ασύλληπτες επιδόσεις με Εθνική και Ολυμπιακό (vids)

Ο Τόμας Γουόκαπ και το απίστευτο που συμβαίνει την τελευταία διετία...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024