Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη – Ναυαγοσώστης: Η ηρωική παρέμβασή του γλίτωσε τέσσερις γυναίκες από βέβαιο πνιγμό

Κρήτη – Ναυαγοσώστης: Η ηρωική παρέμβασή του γλίτωσε τέσσερις γυναίκες από βέβαιο πνιγμό

Ανάμεσά τους δύο ανήλικα κορίτσια που ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους - Πώς αποφεύχθηκε η τραγωδία

Παρ’ ολίγον τραγωδία να σημειωθεί σήμερα στην παραλία του Καρτερού, στο Ηράκλειο της Κρήτης, όταν τέσσερις γυναίκες παρασύρθηκαν από τα υπόγεια ρεύματα της θάλασσας και κινδύνευσαν να πνιγούν.

Τι συνέβη – Η δραματική διάσωση

Το τρομακτικό περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης (31/07), όταν δύο κορίτσια -ηλικίας 11 και 12 ετών- που κολυμπούσαν στην παραλία, παρασύρθηκαν από τα ρεύματα. Μαζί τους ήταν και οι μητέρες τους, οι οποίες μόλις αντιλήφθηκαν ότι τα παιδιά τους βρίσκονταν σε κίνδυνο βούτηξαν να για να τις σώσουν, αλλά κατέληξαν να παρασυρθούν και οι ίδιες από το ρεύματα.

Χωρίς τις αισθήσεις τους ανασύρθηκαν τα δύο ανήλικα κορίτσια – Τις ανέκτησαν μετά από ΚΑΡΠΑ

Για καλή τους τύχη, ο ναυαγοσώστης της παραλίας, ο οποίος είχε μόλις ολοκληρώσει τη βάρδιά του και μάζευε τον εξοπλισμό του για να φύγει, άκουσε τις φωνές από την παραλία και έτρεξε αμέσως στο σημείο και βούτηξε για να σώσει τις γυναίκες που κινδύνευαν με πνιγμό.

Ο ναυαγοσώστης, Ιωσήφ Παντερής, κατάφερε να βγάλει διαδοχικά τα κορίτσια έξω από το νερό, οι οποίες ήταν χωρίς τις αισθήσεις τους, και στη συνέχεια τις δύο γυναίκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, επί τόπου παρείχε πρώτες βοήθειες στις ανήλικες κοπέλες, πραγματοποιώντας καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Ευτυχώς, τα κορίτσια ανέκτησαν τις αισθήσεις τους.

Στο σημείο έσπευσε έτερος ναυαγοσώστης από τη διπλανή παραλία για να τους χορηγήσει οξυγόνο, ενώ την ίδια ώρα προσέφερε τις πρώτες βοήθειες και στις δύο μητέρες, οι οποίες επίσης είχαν παρασυρθεί κατά την προσπάθειά τους να βγάλουν τα παιδιά από τη θάλασσα.

Άμεσα κλήθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που έφτασαν σην περιοχή και παρέλαβαν τα τέσσερα άτομα για να τα μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Και οι τέσσερις είχαν τις αισθήσεις τους.

Η σωτήρια παρέμβαση του ναυαγοσώστη, Ιωσήφ Παντερή, ήταν που απέτρεψε μια ενδεχόμενη… τετραπλή τραγωδία στη θάλασσα της Κρήτης, μαζί με τη συνδρομή της ομάδας Ωκεανίς.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί το Λιμενικό Σώμα, το οποίο θα διερευνήσει περαιτέρω τις συνθήκες του συμβάντος.

Sports in

Τα 135 εκατ ευρώ της Παρί για το δίδυμο Ράμος/Νέβες και το «κοινό» με τους Κωστούλα και Μουζακίτη…

Στα 70 εκατ ευρώ η μεταγραφή του Ζοάο Νέβες από τη Μπενφίκα στην Παρί. Δηλαδή 5 εκατ ευρώ περισσότερα από εκείνα που της κόστισε η απόκτηση του Γκονζάλο Ράμος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024