Εξιτήριο από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο έλαβε ο 49χρονος Ελληνοκαναδός τουρίστας – θύμα του άγριου ξυλοδαρμού από τέσσερις άνδρες που σημειώθηκε σε νυχτερινό μαγαζί του Ηρακλείου.

Οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι δύο εβδομάδες μετά το άγριο συμβάν, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί μονάχα οι δύο. Συγκεκριμένα, εντάλματα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκδόθηκαν σε βάρος ενός 31χρονου από τα Ζωνιανά και ενός 32χρονου από το Γάζι.

«Βρεθήκαμε στην κόλαση»

Η σύζυγος του 49χρονου μίλησε στο Star δηλώνοντας από τη μία ανακουφισμένη που ο σύζυγός της αναρρώνει, και από την άλλη θυμωμένη που οι δράστες κυκλοφορούν ακόμη ελεύθερη. Ωστόσο, όπως λέει πιστεύει πως η Αστυνομία θα κάνει αυτό που πρέπει.

«Δεν μπορώ να τους αποκαλέσω ανθρώπους. Θέλουμε δικαιοσύνη»

«Στον Καναδά όπου ζω οι κατηγορούμενοι φτάνουν ενώπιον του δικαστικού συστήματος πολύ γρήγορα γιατί αποτελούν απειλή για την κοινωνία στο σύνολό της. Δεν πιστεύω ότι κανείς θα ήθελε να είναι στη θέση μας αυτή τη στιγμή, γιατί βρεθήκαμε στην κόλαση. Δεν μπορώ να τους αποκαλέσω ανθρώπους. Θέλουμε δικαιοσύνη», δηλώνει η ίδια.

«Με σταματάνε στον δρόμο και μου λένε ‘συγγνώμη’»

«Αγαπώ τους Κρητικούς και ακόμα και τώρα βγαίνω από το νοσοκομείο και ο κόσμος με σταματάει στον δρόμο και λέει: ‘συγγνώμη, συγγνώμη’. Αυτά τα λόγια με κάνουν δυνατή», προσθέτει.

Υπενθυμίζεται πως ο 49χρονος υποβλήθηκε σε 6ωρο χειρουργείο ενώ οι γιατροί του έκαναν 60 ράμματα στο κεφάλι. Η σύζυγός του αναφέρει πως μέρα με τη μέρα είναι καλύτερα, ωστόσο η πλήρης αποκατάσταση των τραυμάτων θα έρθει σε βάθος χρόνου.

Το θύμα αντιμετωπίζει πρόβλημα και με την όρασή του. Όπως αναφέρει η σύζυγός του, «βλέπει πολύ θολά». «Είναι θαύμα ότι ακόμα ζει. Ήταν μεταξύ ζωής και θανάτου», τονίζει η ίδια.

Ακούστε τις δηλώσεις της συζύγου του θύματος:

Η επιστολή προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη

Ο δικηγόρος του θύματος, Μανώλης Τρούλης σε επιστολή του προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, εκφράζει την αγανάκτησή του και την έντονη ανησυχία σχετικά με τους χειρισμούς των Αρχών.

«Είναι ακατανόητο ότι σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, σε ένα νησί όπως η Κρήτη, η αστυνομία δεν μπορεί να εντοπίσει και να συλλάβει άτομα για ένα τόσο άγριο και βίαιο έγκλημα», αναφέρεται στην επιστολή.