Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Campsaround: Όταν το κάμπινγκ γίνεται πολυτελής διαμονή

Campsaround: Όταν το κάμπινγκ γίνεται πολυτελής διαμονή

Εκεί που η φύση συναντά δραστηριότητες και ονειρεμένα καταλύματα πάνω σε δέντρα ή δίπλα σε ποτάμια, έρχεται το Campsaround για να σας βοηθήσει να τα ανακαλύψετε εύκολα και γρήγορα.

Αγαπάτε τη φύση αλλά δυσκολεύστε να βρείτε διαμονή που να καλύπτει τις ανάγκες σας; Μια ομάδα φυσιολατρών δημιούργησε την μια υπηρεσία που μετατρέπει το κάμπινγκ σε πολυτέλεια. Το Campsaround αποτελεί μια αναπτυσσόμενη κοινότητα υπαίθριων διαμονών και μια διαδικτυακή πλατφόρμα κρατήσεων προσφέροντας κάτι παραπάνω από παραδοσιακά ταξιδιωτικά καταλύματα σε 15 χώρες σε όλη την Ευρώπη.

Πρόκειται για μια υπηρεσία που βοηθά τους ταξιδιώτες να εντοπίσουν τα καλύτερα σημεία για να χαλαρώσουν, να ανανεωθούν, και να γνωρίσουν την τοπική κουλτούρα, ενώ παράλληλα τους ενθαρρύνει να σέβονται τη φύση και το περιβάλλον.

«Η υπηρεσία συνεργάζεται με ιδιοκτήτες κάμπινγκ, glamping και γης βοηθώντας τους να εξελιχθούν σε επιχειρηματίες με οικολογική συνείδηση, οι οποίοι παρέχουν βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις διαμονής, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των σύγχρονων ταξιδιωτών. Επικεντρωνόμαστε στην προσφορά διαμονών που συμβάλλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, όπως το glamping, το οποίο συνδυάζει την πολυτέλεια με τη φυσική ομορφιά, χωρίς όμως να θυσιάζει την άνεση. Το Campsaround αντιπροσωπεύει μια νέα κατεύθυνση στον τουρισμό, που δεν αναζητά μόνο την εμπειρία της εξερεύνησης νέων προορισμών και τη διατήρηση του περιβάλλοντος αλλά και την προώθηση ενός συνολικά πιο συνειδητοποιημένου τρόπου ζωής», λέει ο Κυριάκος Τσίγκρος, ένας από τους ιδρυτές.

Το ξεκίνημα της ιδέας

Ο ίδιος μαζί με την Κατερίνα Κάμτση άρχισαν να χτίζουν την ιδέα το 2018 έπειτα από ανάγκες που είχαν προκύψει από την προσωπική τους εμπειρία διακοπών στη φύση. «Είμαστε campers, λάτρεις της φύσης και των καταλυμάτων μέσα σε αυτή, και βιώναμε συνεχώς το πόσο δύσκολο ήταν να βρούμε, να συγκρίνουμε και να κλείσουμε ηλεκτρονικά καταλύματα που ανήκουν στο outdoor hospitality. Έχοντας μεγάλη εμπειρία στο χώρο του digital αντιληφθήκαμε ότι μπορούσαμε να δώσουμε λύση σε αυτό το πρόβλημα κι έτσι γεννήθηκε το Campsaround», αναφέρει η Κατερίνα Κάμτση.

Με αυτόν τον τρόπο, μέσα από το Campsaround, οι ταξιδιώτες μπορούν εύκολα και γρήγορα να αναζητήσουν και να κάνουν κράτηση σε υπέροχα καταλύματα που βρίσκονται κρυμμένα μέσα στη φύση και συγκεντρωμένα στην πλατφόρμα. Επιπλέον, οι συγκεκριμένες διαμονές είναι επιλεγμένες με κριτήρια βιωσιμότητας ώστε να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον. Σε αυτές περιλαμβάνονται τόσο απλές επιλογές κάμπινγκ αλλά και πιο αναβαθμισμένες εκδοχές glamping.

Η ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού και το μέλλον

Σε μια περίοδο που όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες στρέφονται προς τον βιώσιμο τουρισμό, μια τέτοιου είδους πλατφόρμα αναβαθμίζει, αναμφίβολα, τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα, προσφέροντας πρωτότυπες διαμονές, που συνδυάζουν την πολυτέλεια με τη φυσική ομορφιά, προσελκύοντας έναν διεθνή κοινό που κυνηγά οικολογικά υπεύθυνες εμπειρίες. Άλλωστε, για τους συνιδρυτές η προστασία του περιβάλλοντος αποτέλεσε βασικό στοιχείο του πυρήνα της επιχείρησης και της φιλοσοφίας τους.

Η Κατερινά Κάμτση και ο Κυριάκος Τσίγκρος επιδιώκουν το Campsaround να καθιερωθεί ως πρώτη online πλατφόρμα αναζήτησης και κράτησης οικολογικών διαμονών στη φύση σε όλη την Ευρώπη, ξεκινώντας από τις χώρες της Μεσογείου με επέκταση στην ευρύτερη Ευρώπη.

«Όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε μία κοινότητα ανθρώπων με κοινό τους την αγάπη για τη φύση και τις βιώσιμες διακοπές. Μία κοινότητα από σύγχρονους ταξιδιώτες, οι οποίοι σέβονται το περιβάλλον και αναγνωρίζουν την παραμονή στη φύση ως μια συναρπαστική εμπειρία. Διευρύνοντας την έννοια του τουρισμού μέσα από την προσφορά βιώσιμων εμπειριών, προσπαθούμε να αναδείξουμε την υπευθυνότητα προς το περιβάλλον ως βασικό στοιχείο των διακοπών. Ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, με τον πλούσιο φυσικό της πλούτο, θεωρούμε ότι το Campsaround διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη ενός πιο βιώσιμου μοντέλου υπαίθριου τουρισμού».

Το Campsaround δραστηριοποιείται εκτός από την Ελλάδα, σε άλλες 15 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ιταλίας, της Κροατίας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου, αλλά και χωρών στα Βαλκάνια, την Αφρική και την Ασία, όπου η ζήτηση για βιώσιμες τουριστικές εμπειρίες και η αγάπη για τη φύση συνεχώς αυξάνονται.

Πως λειτουργεί η εφαρμογή

Η πλατφόρμα του Campsaround έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να διευκολύνει τον χρήστη να βρει γρήγορα αυτό που ψάχνει και να κλείσει τις διακοπές των ονείρων του. Η διαδικασία ακολουθεί τα εξής βήματα:

Αναζήτηση: Οι χρήστες επισκέπτονται την ιστοσελίδα ή την εφαρμογή του Campsaround και χρησιμοποιούν τη μηχανή αναζήτησης για να βρουν διαμονές που ταιριάζουν με τις προτιμήσεις τους με βάση την τοποθεσία, τον τύπο της διαμονής, τη διαθεσιμότητα και πρόσθετων φίλτρων.

Επιλογή Διαμονής: Μετά την αναζήτηση, οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν στις διαθέσιμες επιλογές και να διαβάσουν λεπτομερείς περιγραφές, να δουν φωτογραφίες, και να ελέγξουν τις κριτικές άλλων ταξιδιωτών πριν κάνουν την επιλογή τους.

Κράτηση: Όταν βρουν την ιδανική διαμονή, μπορούν να προχωρήσουν στην κράτηση μέσω της πλατφόρμας, συμπληρώνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες και ολοκληρώνοντας την πληρωμή.

Επικοινωνία με τον οικοδεσπότη: Μετά την κράτηση, οι χρήστες μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με τον οικοδεσπότη μέσω Campsaround για να λάβουν οδηγίες πρόσβασης, να συζητήσουν λεπτομέρειες της διαμονής τους και να ξεκαθαρίσουν οποιαδήποτε ερωτήματα.

Διαμονή και Αξιολόγηση: Μετά τη διαμονή τους, οι ταξιδιώτες ενθαρρύνονται να αφήσουν μια κριτική στην πλατφόρμα, μοιράζοντας την εμπειρία τους με άλλους χρήστες και παρέχοντας πολύτιμο feedback στους οικοδεσπότες.

Από καμπίνες στα ψηλά βουνά μέχρι yurts στην Αφρική

Ρωτάω τους δύο δημιουργούς, ποιες είναι οι δημοφιλέστερες επιλογές. Αποδεδειγμένα, πλέον, η εξερεύνηση για μοναδικές διαμονές στη φύση αναδεικνύεται σε κυρίαρχη τάση μεταξύ των ταξιδιωτών, αποτυπώνοντας μια σαφή επιθυμία για εμπειρίες που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

«Η πλειοψηφία των επισκεπτών αναζητά μία ιδιαίτερη διαμονή, με έμφαση στην ιδιωτικότητα και την επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Καταλύματα που ξεχωρίζουν για την πρωτοτυπία τους και την άμεση επαφή με τη φύση, όπως τα A-frame -κατασκευές με σχήμα που μοιάζει με το γράμμα Α- στη μαγεία του ορεινού τοπίου, κατακτούν τις προτιμήσεις των επισκεπτών.

Από την άλλη, το τελευταίο διάστημα, υπάρχει μία περιέργεια των επισκεπτών για πιο εναλλακτικές και παραδοσιακές glamping επιλογές αλλά εξίσου πολυτελείς, όπως οι σαφάρι σκηνές, μεγάλες κατασκευές από ξύλο και καμβά που εντυπωσιάζουν σε παραλιακές τοποθεσίες. Κορυφαία στη λίστα των δημοφιλών επιλογών είναι επίσης τα δεντρόσπιτα, που μεταμορφώνουν ένα παιδικό όνειρο σε πραγματικότητα, προσφέροντας μια απίστευτη εμπειρία διαμονής», περιγράφει η Κατερίνα Κάμτση.

«Μία έκπληξη για εμάς αποτέλεσε το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών για νέες τουριστικές εμπειρίες όπως το Σαφάρι σε glamping στην Τανζανία, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, που προέκυψε από μία στοχευμένη στρατηγική συνεργασία με εταιρείες εξειδικευμένες στη διοργάνωση μοναδικών εμπειριών στην Αφρική. Αυτή η ζήτηση έχει θέσει ως κεντρικό μας στόχο τον εμπλουτισμό και την επέκταση των υπηρεσιών μας στην περιοχή αυτή και όχι μόνο. Αντιλαμβανόμενοι την επιθυμία των επισκεπτών για μια ολιστική εμπειρία διακοπών, που συνδυάζει εξαιρετικές διαμονές με μοναδικές δραστηριότητες, έχουμε ήδη αναπτύξει μια σειρά από ολοκληρωμένες επιλογές στις χώρες που δραστηριοποιούμαστε, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προτιμήσεις του κοινού μας», προσθέτει ο Κυριάκος Τσίγκρος.

Από γαστρονομικές εμπειρίες και οινογευσίες έως πεζοπορία και yoga, στο Campsaround θα βρείτε μια τεράστια γκάμα μοναδικών καταλυμάτων μέσα στη φύση, που θα συνδυάσετε ιδανικά με ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες, διασφαλίζοντας μια αξέχαστη και πλήρως ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία δίπλα στη φύση.

Πηγή: diakopes.gr

Sports in

Βιονικός Γουόκαπ: Οι ασύλληπτες επιδόσεις με Εθνική και Ολυμπιακό (vids)

Ο Τόμας Γουόκαπ και το απίστευτο που συμβαίνει την τελευταία διετία...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024