Ο Αύγουστος είναι μήνας κορύφωσης και παρότι τον έχουμε συνδυάσει με διακοπές και χαλάρωση, το αστρολογικό τοπίο δεν δείχνει κάτι τέτοιο. Αντιθέτως θα λέγαμε αφού σε όλη την διάρκεια του Αυγούστου θα έχουμε ανάδρομη πορεία του Ερμή, γεγονός που σημαίνει επιστροφές από το παρελθόν, καθυστερήσεις, αλλαγή σχεδίων και πολλά ακόμη.

Ο Ερμής θα ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του στις 5/08 και θα ολοκληρωθεί στις 28/08. Ακόμη και να είμαστε διακοπές, δεν αποκλείεται το μυαλό μας να έχει μείνει πίσω στη δουλειά ή να προκύψουν θέματα από το παρελθόν που θα μας απασχολήσουν και θα χρειαστούν λύσεις.

Πέρα από τον Ερμή όμως, έχουμε και πολύ δυνατές όψεις ανάμεσα σε πλανήτες όπως ο Δίας, ο Κρόνος, ο Ουρανός και ο Άρης. Το τοπίο θα γίνει εκρηκτικό και με την έντονη Πανσέληνο στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου. Ποια ζώδια θα επηρεαστούν περισσότερο από την ανάδρομη πορεία του Ερμή και πιθανώς να έχουν πισωγυρίσματα στο παρελθόν ή επιστροφές πρώην προσώπων στη ζωή τους;

Ταύρος

Η ανάδρομη πορεία του Ερμή (κυρίως η δεύτερη φάση), η απαιτητική Πανσέληνος στις 19/08 και οι δύσκολες όψεις Άρη-Δία-Κρόνου δεν επιτρέπουν πολυτέλειες χαλάρωσης. Το ενδιαφέρον σας εστιάζει κυρίως σε θέματα επαγγελματικά και επιχειρηματικά και πιθανώς ψάχνετε τα επόμενα βήματα σας από τον Σεπτέμβρη. Τώρα όμως δεν είναι κατάλληλη στιγμή για αποφάσεις και κυρίως δεν θα είναι ούτε τον Αύγουστο.

Το μυαλό σας θα είναι αλλού. Ίσως να νοσταλγείτε το παρελθόν σας, να σας λείπει έντονα ένα πρόσωπο που σας έχει στιγματίσει ή να αναπολείτε καλοκαίρια που έχουν περάσει πια στο παρελθόν και αυτό σας προκαλεί στεναχώρια.

Τώρα είναι μια κατάλληλη στιγμή να στραφείτε προς το μέσα σας και να ξεκαθαρίσετε πώς θέλετε να κινηθείτε στην προσωπική σας ζωή από εδώ και στο εξής. Βάλτε σε προτεραιότητα τα δικά σας θέλω και από Σεπτέμβρη είναι ώρα να αναλάβετε δράσεις για το πώς θέλετε να είναι η ζωή σας. Ακόμη και αν αυτό σημαίνει να προσεγγίσετε και να επιστρέψετε σε ένα άτομο του παρελθόντος σας.

Λέων

Μπορεί να έχετε κατά νου πολλές δραστηριότητες που θέλετε να κάνετε, ωστόσο μην πιέσετε τον εαυτό σας να τα προλάβετε όλα. Αυτό το διάστημα που είναι κοντά στα γενέθλιά σας, είναι πολύ πιθανό να αναλογιστείτε την χρονιά που πέρασε, τι πήγε καλά και τι όχι, τι πρέπει να αλλάξετε και πώς θέλετε να πορευτείτε από εδώ και στο εξής.

Εξαιτίας του φορτισμένου αστρολογικού τοπίου, ίσως νιώθετε πως τα έχετε κάνει όλα λάθος, και πως δεν είστε ευχαριστημένοι με το πώς εξελίσσονται τα πράγματα στη ζωή σας. Μην πελαγώνετε όμως, είναι στο χέρι σας να έρθετε πιο κοντά στη ζωή που ονειρεύεστε αρκεί να εκμεταλλευτείτε αυτό το διάστημα για να σκεφτείτε τι πραγματικά θέλετε να κάνετε.

Αποφάσεις από Σεπτέμβρη, ωστόσο για τον Αύγουστο δεν αποκλείεται να επιστρέψετε σε παρελθοντικές καταστάσεις, να αναπολήσετε το παρελθόν και γενικότερα να ζείτε σε καταστάσεις που έχουν περάσει αλλά σας έχουν αγγίξει.

Σκορπιός

Ο Αύγουστος δεν θα είναι ένας χαλαρός μήνας. Και ενώ όλα φωνάζουν να εστιάσετε στα επαγγελματικά σας, εσείς πιθανότατα αλλού είστε, και αλλού θέλετε να βρίσκεστε. Τα επαγγελματικά σας είναι ο μόνος τομέας που μπορεί να πηγαίνει καλύτερα αυτό το διάστημα με αρκετές νέες προοπτικές να κάνουν την εμφάνισή τους.

Η οικογένεια και οι σχέσεις σας όμως θα χρειαστούν προσοχή. Θα ξεδώσετε σε εξόδους και θα έρθετε ξανά κοντά με φίλους σας, ωστόσο το μυαλό σας θα αναπολεί εποχές του παρελθόντος.

Καθώς ο Ερμής που συμμετέχει κιόλας σε αυτή την Πανσέληνο θα είναι ανάδρομος, μπορεί τα πράγματα θα σας απασχολήσουν έντονα ιδιαίτερα σε θέματα ερωτικών, ωστόσο από Σεπτέμβρη ίσως βρείτε πού θέλετε να πραγματικά να εστιάσετε.

Πηγή: GRACE