Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ιατρική Σχολή του EUC στην «καρδιά» της Ευρώπης

Η Ιατρική Σχολή του EUC στην «καρδιά» της Ευρώπης

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που εξηγούν το γιατί το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελεί σήμερα την πλέον ιδανική επιλογή για σπουδές Ιατρικής στην Κύπρο

Τα τελευταία χρόνια, η Κύπρος έχει εξελιχθεί σε σημαντικό πόλο έλξης για υποψήφιους φοιτητές που αναζητούν υψηλού επιπέδου ιατρική εκπαίδευση. Εκεί, βρίσκεται μία από τις πιο σύγχρονες Ιατρικές Σχολές της Ευρώπης. Η Σχολή αυτή έχει καταφέρει να διαμορφωθεί ως κέντρο ακαδημαϊκής αριστείας και έρευνας στην ιατρική επιστήμη, καθώς και στη διαμόρφωση της νέας γενιάς ιατρών. Πρόκειται για την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία αναδεικνύεται ως ένας σημαντικός παράγοντας στον τομέα της ιατρικής εκπαίδευσης στην περιοχή. Μέσω της ποιότητας της εκπαίδευσης και της επιστημονικής έρευνας, η Ιατρική Σχολή συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός υψηλού επιπέδου ιατρικού σώματος που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της υγείας και της ιατρικής πρακτικής.

Μάλιστα, πρόκειται για μοναδικό Πτυχίο Ιατρικής στην ευρύτερη περιοχή που έχει λάβει την υψηλότερη διάκριση 5 Αστέρων στην αξιολόγηση του 2021 του διεθνούς οργανισμού QS Top Universities (QS Stars University Ratings). Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως για 4η συνεχή χρονιά το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων 201+ πανεπιστημίων στον κόσμο στην κατάταξη 2023 Times Higher Education Impact Rankings όσον αφορά στην Καινοτομία, στην Επιχειρηματικότητα και στις Υποδομές. Το ότι αποτελεί δε μέλος της  Galileo Global Education, του μεγαλύτερου οργανισμού πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ευρώπη, με 54 ακαδημαϊκά ιδρύματα, σε 13 Ευρωπαϊκές χώρες και πάνω από 170.000 φοιτητές, υπογραμμίζει τον διεθνή του προσανατολισμό. Αξίζει να σημειωθεί, πως το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, έχει καταστεί ως περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης στις Ιατρικές Επιστήμες και Επιστήμες Υγείας και Ζωής, καθώς παρέχει την πιο ολοκληρωμένη δέσμη σπουδών στους τομείς αυτούς προσφέροντας 24 συνολικά προγράμματα σπουδών, ενώ 11 κατ’ αποκλειστικότητα στην Κύπρο.

Διεθνές Πανεπιστήμιο με Παράρτημα Ιατρικής στην Φρανκφούρτη  

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC) παρέχει υψηλού επιπέδου πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Κύπρο, από το 2022 επεκτάθηκε και στη Φρανκφούρτη, ιδρύοντας παράρτημα της Ιατρικής Σχολής του. Πρόκειται μάλιστα για το πρώτο παράρτημα κυπριακού πανεπιστημίου που λειτουργεί εκτός της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την έγκριση των αρχών της Γερμανίας.

Για την Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθ. Elizabeth Johnson, οι τεχνολογικά προηγμένες εγκαταστάσεις της Σχολής (ιδιαίτερα τώρα με την επέκταση νέας πτέρυγας στην Πανεπιστημιούπολη, αποκλειστικά για τις Σχολές Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Κτηνιατρικής) και το καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών που προσφέρει στους φοιτητές της, συνιστούν δύο σημαντικά στοιχεία που εξηγούν το γιατί βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις όσων θέλουν να ασχοληθούν με την Ιατρική Επιστήμη. Δεν είναι όμως τα μοναδικά. Η διδασκαλία στα αγγλικά καθιστά τη σχολή ανταγωνιστική, ενώ προσφέρει ευκαιρίες πρακτικής και εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο, διαμορφώνοντας τους φοιτητές ως μελλοντικούς ηγέτες στον τομέα της Ιατρικής επιστήμης.

Σημειώνεται πως η Σχολή Ιατρικής έχει αξιολογηθεί από το World Federation for Medical Education (WFME) – τόσο στην Κύπρο, όσο και στη Φρανκφούρτη – εξασφαλίζοντας τη διεθνή αναγνώρισή και τη συνέχιση της κλινικής άσκησης των φοιτητών της και στις ΗΠΑ. Επιπρόσθετα, από το 1ο κιόλας έτος οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν καλοκαιρινά προγράμματα πρακτικής εκπαίδευσης (summer externships) σε χώρες όπως, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ.

Η ποιοτική εκπαίδευση και η έμφαση στην υψηλή τεχνολογία

Το πρόγραμμα σπουδών της Ιατρικής Σχολής, όπως υπογράμμισε η Δρ. Johnson, είναι δομημένο έτσι ώστε οι φοιτητές να έρχονται σε επαφή με το κλινικό περιβάλλον, από το 1ο κιόλας έτος, δίνοντας προσφέροντας σημαντικές δυνατότητες πρακτικής άσκησης. Επιπρόσθετα, τονίζεται πως η Σχολή Ιατρικής διατηρεί αποκλειστικές συμφωνίες με τα μεγαλύτερα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία της Κύπρου για τις βασικές κλινικές πρακτικές των φοιτητών, ενώ οι συνεργασίες επεκτείνονται και στην Ελλάδα με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών,  το Γενικό Νοσοκομείο ΙΑΣΩ, το ΙΑΣΩ Παίδων και τον Όμιλο Υγεία καθώς και με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah στο Ισραήλ.

Ποιοτική εκπαίδευση, σύγχρονες εγκαταστάσεις, ισχυρές διασυνδέσεις με τη βιομηχανία, την κοινωνία και την αγορά εργασίας, σημαντικές δυνατότητες πρακτικής άσκησης, πτυχίο που αναγνωρίζεται διεθνώς και φυσικά, έμπειρο και επιστημονικά καταρτισμένο ακαδημαϊκό προσωπικό.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που εξηγούν το γιατί το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελεί σήμερα την πλέον ιδανική επιλογή για σπουδές Ιατρικής στην Κύπρο. Όσο για το πώς μπορεί να γίνει κάποιος μέρος του, μια αίτηση αρκεί για να ξεκινήσει το «ταξίδι» στον κόσμο της σύγχρονης Ιατρικής. Σε κάθε περίπτωση όμως, η υψηλή ακαδημαϊκή απόδοση, το ήθος, το σθένος και ο χαρακτήρας των μελλοντικών γιατρών, θα αποτελέσουν το διαβατήριο για εισαγωγή στην πιο ανταγωνιστική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το https://euc.ac.cy/el/programs/bachelor-medicine/ ή επικοινωνήστε μέσω email info@euc.ac.cy ή καλώντας το 00357 22 713000.

Sports in

Βιονικός Γουόκαπ: Οι ασύλληπτες επιδόσεις με Εθνική και Ολυμπιακό (vids)

Ο Τόμας Γουόκαπ και το απίστευτο που συμβαίνει την τελευταία διετία...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024