Γιατί πιθανότατα αντίκρισες κάτι που δεν περίμενες να δεις, αλλά αν συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε έτσι στον πλανήτη μας, δυστυχώς θα το βλέπεις ξανά και ξανά.

Ο λόγος για την εικόνα ενός δελφινιού ξεβρασμένου στην άμμο, πνιγμένου από τα πλαστικά, όπως αποτυπώθηκε στο “SAnD SCULPTURE”. Ένα γλυπτό από άμμο, σε φυσικό μέγεθος δελφινιού, που φιλοτεχνήθηκε με πρωτοβουλία της Greenpeace.

Γύρω από το «νεκρό» δελφίνι από άμμο, υπήρχε ένας χείμαρρος από πλαστικά σκουπίδια, ενώ από το μισάνοιχτο στόμα του φαινόταν να ξεπροβάλλει μια πλαστική σακούλα, μαρτυρώντας την απειλή που βιώνουν αμέτρητα θαλάσσια ζώα.

Μια ξύλινη ταμπέλα κοντά στην κατασκευή ενημέρωνε το κοινό για τη δράση και τη δυσάρεστη αλήθεια που αποκάλυπτε και το καλούσε να σκανάρει ένα qr code, ώστε να συμβάλει με τη συνδρομή του στον αγώνα της Greenpeace ενάντια στην κλιματική κρίση και την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Το γλυπτό φιλοτέχνησε ο Μανώλης Χαρκούτσης, ο οποίος ασχολείται με τη γλυπτική εδώ και 25 χρόνια, δημιουργώντας έργα με αφετηρία και πηγή έμπνευσης τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση.

Η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης της Greenpeace «Χαλάμε το κλίμα, για να φτιάξουμε το κλίμα», η οποία έχει ως στόχο να «χαλάσει το κλίμα» στο οποίο βρισκόμαστε σαν θεατές, πληροφορώντας μας για δυσάρεστες αλήθειες σχετικά με το μέγεθος της περιβαλλοντικής κρίσης που ζούμε.

Δείτε το video από τη δράση εδώ: