Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Καθαρισμός προσώπου: Πόσα λεπτά είναι αρκετά;

Καθαρισμός προσώπου: Πόσα λεπτά είναι αρκετά;

Για επιδερμίδα σούπερ καθαρή και υγιή πόσα λεπτά θα πρέπει να διαρκεί ο καθαρισμός προσώπου;

Ναι, τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας είναι σημαντικά για να αποκτήσετε υγιές και λαμπερό δέρμα.

Εξίσου σημαντικός είναι όμως και ο χρόνος που διαρκεί ο καθαρισμός προσώπου, ο οποίος όσο περίεργο και αν ακούγεται, μπορεί να καθορίσει το πόσο αποτελεσματική θα είναι όλη η skincare ρουτίνα σας.

Για πόση ώρα πρέπει να διαρκεί ο καθαρισμός προσώπου

Οι απόψεις διίστανται: μερικοί δερματολόγοι λένε να αφήνετε το καθαριστικό προσώπου να δράσει για 30 δευτερόλεπτα, άλλοι για δύο λεπτά, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που θεωρούν πως ο χρόνος δεν έχει καμία σημασία. Ποια είναι η σωστή απάντηση τελικά; Η πλειοψηφία της επιστημονικής κοινότητας συμφωνεί ότι καλό είναι να αφιερώνετε λίγο χρόνο στον καθαρισμό: φροντίστε να πλένετε το πρόσωπό σας για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα ώστε να προλάβουν να απομακρυνθούν ρύποι, μικρόβια και λιπαρότητα από την επιδερμίδα σας χωρίς όμως να τη «στεγνώσετε» και να προκαλέσετε ξηρότητα.

Εάν κάνετε διπλό καθαρισμό (ξεκινάτε δηλαδή με ένα έλαιο καθαρισμού και συνεχίζετε με μια φόρμουλα με βάση το νερό), τα 30 δευτερόλεπτα είναι αρκετά. Εάν, ωστόσο, χρησιμοποιείτε ένα μόνο προϊόν καθαρισμού, φροντίστε να κάνετε μασάζ στο πρόσωπό σας για ένα ολόκληρο λεπτό, για να καθαρίσετε σωστά το δέρμα σας.

Tip: Εάν χρησιμοποιείτε ένα ενεργό καθαριστικό με AHAs ή BHAs ή υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, τότε θα πρέπει να καθαρίζετε το πρόσωπό σας για 60 δευτερόλεπτα, για να βεβαιωθείτε ότι αυτά τα θαυματουργά δραστικά συστατικά θα κάνουν τη δουλειά τους. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτά τα προϊόντα καλό είναι να τα χρησιμοποιείτε μόνο δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα για να μην ξηράνετε την επιδερμίδα σας.

Extra tips

  • Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα ή επιδερμίδα με ροδόχρου ακμή, φροντίστε να χρησιμοποιείτε ήπια καθαριστικά και να πλένετε το πρόσωπό σας μόνο μία φορά την ημέρα, εάν είναι δυνατόν. Για όλους τους άλλους τύπους δέρματος, οι δύο φορές την ημέρα είναι αρκετές. Για το πρωινό πλύσιμο του προσώπου, προτιμήστε ένα απαλό προϊόν καθαρισμού αντί για κάποιο με δραστικά συστατικά.
  • Αποφύγετε το υπερβολικό «τρίψιμο» της επιδερμίδας κατά τον καθαρισμό και προσπαθήστε να κάνετε απαλό μασάζ στο πρόσωπό σας.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε βρέξει με λίγο νερό τα χέρια και το πρόσωπό σας πριν εφαρμόσετε το καθαριστικό, για να «λιώσει» πιο εύκολα η φόρμουλα και να μπορέσετε να τη δουλέψετε ευκολότερα στο δέρμα.
  • Μετά τον καθαρισμό, μην παραλείπετε την ενυδατική κρέμα προσώπου.

Πηγή: VITA

Sports in

Βιονικός Γουόκαπ: Οι ασύλληπτες επιδόσεις με Εθνική και Ολυμπιακό (vids)

Ο Τόμας Γουόκαπ και το απίστευτο που συμβαίνει την τελευταία διετία...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024