Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Μαλλιά: Bixie cut, το πιο ανεπιτήδευτα κομψό κούρεμα που επιστρέφει από τα ’90s

Μαλλιά: Bixie cut, το πιο ανεπιτήδευτα κομψό κούρεμα που επιστρέφει από τα ’90s

Το bixie cut είναι το δημοφιλές haircut που αγαπούν οι celebrities.

Αν υπάρχει ένα κούρεμα που χαρακτηρίζει όλο το 2024, τότε αυτό είναι το bob haircut. Μεταξύ των πολλών διαφορετικών εκδοχών του, πρόσφατα εμφανίστηκε ακόμη μία, που όμως επέστρεψε δυναμικά από τη δεκαετία του ’90 και είναι το “bixie cut”. Η Halle Berry, η Meg Ryan και όλα τα cool κορίτσια των ’90s είχαν αυτό το αγορίστικο και παράλληλα ανεπιτήδευτα κομψό κούρεμα, ενώ τώρα ήρθε η ώρα να το δοκιμάσετε κι εσείς -ειδικά εάν σκέφτεστε να κάνετε μια τολμηρή αλλαγή στα μαλλιά σας.

Τι είναι το “bixie cut”

Το “bixie cut” συνδυάζει δύο διαχρονικά και άκρως μοδάτα κουρέματα, το bob haircut και το pixie cut -εξού και το όνομα “bixie” που προέκυψε από τη συγχώνευση των λέξεων “bob” και “pixie”. Πρόκειται για ένα αγορέ κούρεμα με ακανόνιστο φιλάρισμα σε όλο το μήκος των μαλλιών, ώστε να δείχνει ανεπιτήδευτο, ατημέλητο και φυσικό, ενώ διατηρεί ταυτόχρονα και τον όγκο του bob κουρέματος, όπως εξηγεί ο director του Studio58, Mitch Zidu. Το συγκεκριμένο haircut δημιουργεί μια άκρως μοντέρνα εμφάνιση στα μαλλιά και ταιριάζει σε διαφορετικά σχήματα προσώπου και τύπους μαλλιών, γι’ αυτό και παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή κουρέματα για φέτος. Το νοσταλγικό στιλ έχει υιοθετηθεί από πολλές celebrities όπως οι Florence Pugh, Zoe Kravitz και Sarah Paulson, οπότε μη διστάσετε να αντλήσετε έμπνευση από τα hair looks τους.

Πώς να το ζητήσετε

Εάν θέλετε να υιοθετήσετε κι εσείς το “bixie cut”, φροντίστε να συγκεντρώσετε σχετικές εικόνες από τα αγαπημένα σας hair looks, για να τις δείξετε στον κομμωτή σας και να του δώσετε να καταλάβει έτσι τι ακριβώς θέλετε. Συγκεκριμένα, ζητήστε του να σάς δημιουργήσει ένα πολύ κοντό κούρεμα με έντονο και ακανόνιστο φυλάρισμα σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών, για να πάρετε αυτό το messy αποτέλεσμα. Το μήκος πρέπει να είναι κάπου ανάμεσα στο pixie και το bob haircut -δε θέλουμε δηλαδή ένα αυστηρά αγορέ κούρεμα.

Styling tips

Το styling στο “bixie cut” μπορεί να γίνει με διαφορετικούς τρόπους. Εάν θέλετε να αποκτήσετε ένα κομψό, ίσιο αποτέλεσμα, αφού απλώσετε θερμοπροστατευτικό προϊόν στα μαλλιά σας, ισιώστε τα με το ειδικό εργαλείο ή με το πιστολάκι και μια βούρτσα. Ολοκληρώστε με λακ και είναι έτοιμο. Εάν, από την άλλη, θέλετε να δώσετε κίνηση στα μαλλιά σας, αφού τα λούσετε, εφαρμόστε μια μους για όγκο και υφή και δουλέψτε τη πολύ καλά με τα δάχτυλά σας σε όλη την επιφάνειά τους. Αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά και τελειώσατε.

Πηγή: Vita

Sports in

Τα 135 εκατ ευρώ της Παρί για το δίδυμο Ράμος/Νέβες και το «κοινό» με τους Κωστούλα και Μουζακίτη…

Στα 70 εκατ ευρώ η μεταγραφή του Ζοάο Νέβες από τη Μπενφίκα στην Παρί. Δηλαδή 5 εκατ ευρώ περισσότερα από εκείνα που της κόστισε η απόκτηση του Γκονζάλο Ράμος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024