Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αντίστροφη μέτρηση για την αποκατάσταση υποδομών στην Κέρκυρα

Αντίστροφη μέτρηση για την αποκατάσταση υποδομών στην Κέρκυρα

Προκηρύχθηκε ο σχετικός διαγωνισμός από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Την προκήρυξη ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου «Αποκατάσταση Βλαβών από πλημμύρες Π.Ε. Κέρκυρας», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής.

Ειδικότερα, το έργο είναι προϋπολογισμού 3.189.999,99 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), ενώ η προθεσμία εκτέλεσής του είναι 18 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασής του.

Οι εργασίες που προβλέπονται στη μελέτη αφορούν στην εκτέλεση όλων των αναγκαίων έργων για την αποκατάσταση των υποδομών, ώστε να καταστούν λειτουργικές μετά τις βλάβες που υπέστησαν από τη Θεομηνία, που έπληξε την Κέρκυρα στις 14-10-2021, εξαιτίας της οποίας η Κέρκυρα κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βάσει της υπ’ αρθμ. πρωτ. 9211/15-10-2021 απόφασης της Γ.Γ.Π.Π. του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε ρέματα, ποταμούς, πρανή οδών, οδοστρώματα και δίκτυα απορροής ομβρίων ρεμάτων και οδών αρμοδιότητας Π.Ε. Κέρκυρας.

Οι εργασίες αφορούν σε καθαρισμούς και αποκατάσταση αγωγών αποχέτευσης ομβρίων και φρεατίων, καθαρισμούς αποδεκτών, άρσεις καταπτώσεων, αντιστήριξη πρανών, ανακατασκευή τεχνικών έργων που αστόχησαν, καθαρισμούς οδοστρωμάτων, ανακατασκευή τμημάτων οδοστρωμάτων.

Περιλαμβάνονται παρεμβάσεις για την επίτευξη της ασφαλούς βατότητας (κατασκευή ισοπεδωτικών στρώσεων ασφάλτου και ασφαλτοταπήτων, αντιμετώπιση λακκουβών και καθιζήσεων, βελτίωση κλίσεων κλπ). Περιλαμβάνονται επίσης οι απαιτούμενες επεμβάσεις για την επαναφορά στην ικανοποιητική λειτουργία των συνοδών αντιπλημμυρικών έργων και την αποκατάσταση υφισταμένων ή κατασκευή νέων αναγκαίων συνοδών τεχνικών έργων (γέφυρες, τάφροι, οχετοί, τοίχοι αντιστήριξης, κράσπεδα και ρείθρα, πλέγματα συγκράτησης καταπτώσεων, καθαρισμός- αποκατάσταση τάφρων και οχετών απορροής ομβρίων κλπ).

Επιπλέον περιλαμβάνει αναγκαίες παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας (στηθαία ασφαλείας, διαγραμμίσεις κλπ) όπου έχουν φθαρεί ή παρασυρθεί. Η παρούσα μελέτη περιλαμβάνει ακόμη εργασίες συντήρησης των φωτεινών σηματοδοτών και του δικτύου ηλεκτροφωτισμού που βρίσκεται στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και έχει υποστεί φθορές από τις θεομηνίες του προηγούμενου χρονικού διαστήματος.

Αναθέτουσα αρχή και κύριος του έργου είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ενώ Φορέας κατασκευής του είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Κέρκυρας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και Επιβλέπουσα υπηρεσία το Τμήμα Κτηριακών & Υδραυλικών Έργων.

Ω

Sports in

Σαρώνει η κωπηλασία με 3/3: Στο τελικό του διπλού σκιφ και οι Φίτσιου-Κοντού

Απίστευτο 3/3 για τα ελληνικά πληρώματα, με τις Φίτσιου και Κοντού να προκρίνονται και αυτές στον μεγάλο τελικό του διπλού σκιφ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024