Στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής σε τοπικό επίπεδο, ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης προχώρησε στην υπογραφή Ιδιωτικού Συμφωνητικού Συνεργασίας με το Πανελλήνιο Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ «Ερμής».

Η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στην υλοποίηση προγραμμάτων συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης, καθώς και προγραμμάτων εκγύμνασης για τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη στρατηγική της Διεύθυνσης Κοινωνικής Συνοχής και πιο συγκεκριμένα των Τμημάτων Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Πρόληψης και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, και Τρίτης Ηλικίας, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής προσφοράς του Δήμου.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, επιδιώκεται να ενισχυθεί η στήριξη και η ευημερία των ηλικιωμένων, προσφέροντας τους υπηρεσίες που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

Ενίσχυση κοινωνικών υπηρεσιών

Ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτή τη συνεργασία με το Σωματείο «Ερμής». Η υπογραφή του συμφωνητικού αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των κοινωνικών μας υπηρεσιών και της υποστήριξης των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού μας. Ευελπιστούμε ότι τα προγράμματα αυτά θα συμβάλουν ουσιαστικά στην ψυχολογική και σωματική ευημερία των μελών των ΚΑΠΗ του Δήμου μας. Ευχαριστούμε θερμά το Πανελλήνιο Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ «Ερμής» για τη συνεργασία και την πολύτιμη συνεισφορά του στην υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων».

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης Ελίνα Αλεξίου (Νεολαίας και ΑμεΑ) και Κωνσταντίνος Μηνόπουλος (Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών) και ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Σωματείου «Ερμής» Ανδρέας Γκούβας.