Αυτό που «περνάνε» οι αντιδήμαρχοι καθαριότητας στους Δήμους της χώρας είναι αδύνατο να γίνει κατανοητό, εκτός αν κανείς περάσει έστω και ένα 24ωρο μαζί τους. Ο «γολγοθάς» επίσης των εργαζόμενων στους τομείς της καθαριότητας στους δήμους δε, είναι απερίγραπτος. Ακόμη και σε συνθήκες ακραίου καύσωνα και ειδικών συνθηκών, κάποιοι μετατρέπουν τον δημόσιο χώρο σε «χωματερή».

Τα παραδείγματα πολλά σε όλη την Ελλάδα. Στο in αναφέρουμε δυο πρόσφατες αναρτήσεις αρμοδίων αντιδημάρχων καθαριότητας προκειμένου να αποτυπώσουμε την κατάσταση.

Περίπτωση 1η: Δήμος Παπάγου-Χολαργού

Ανάρτηση Κατερίνας Γκούμας, αντιδημάρχου καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Ποιότητας ζωής Χολαργού

«Είναι πολύ απλά, ένα τηλεφώνημα»

Έχουμε κάνει πολλά βήματα μπροστά, είναι η πραγματικότητα. Μαζί.

Θα ήθελα όμως με λύπη να πω αυτή τη φορά, ντροπή σε αυτούς που απόψε το βράδυ δημιούργησαν αυτή την εικόνα έξω από το 1ο Δημοτικό Χολαργού, φυσικά χωρίς πρότερη ενημέρωση.

Είναι κρίμα να μην υπάρχει η ευαισθησία, η λογική και ο σεβασμός στους συμπολίτες και στους εργαζόμενους στην Καθαριότητα του Δήμου.

Η Υπηρεσία θα επιληφθεί όπως πάντα και για ακόμη μια φορά ζητώ εκ μέρους όλων των υπαλλήλων, αλλά και της διοίκησης, τη συνεργασία των πολιτών.

2106537261 Υπηρεσία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Χολαργού»

Περίπτωση 2η:Δήμος Ηρακλείου

Ανάρτηση αντιδημάρχου Καθαριότητας Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκου Γαλιτάκη

«Άνισος ο αγώνας που δίνουμε ως Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δήμου Ηρακλείου…αλλά δεν σταματάμε ούτε μια ημέρα !
Απευθυνόμενος στους ενεργούς πολίτες ζήτω την βοήθεια σας στην διατήρηση της καθαριότητας και την πρόληψη επανάληψης τέτοιων φαινόμενων!»
Πηγή εικόνων, facebook αντιδημάρχων