Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Στο επίκεντρο η ψηφιακή στρατηγική του Δήμου Παπάγου-Χολαργού 

Στο επίκεντρο η ψηφιακή στρατηγική του Δήμου Παπάγου-Χολαργού 

Συνάντηση του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος συναντήθηκε την Δευτέρα 29 Ιουλίου με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ψηφιακή στρατηγική του Δήμου Παπάγου-Χολαργού καθώς και στην ενίσχυση της συνεργασίας με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την περαιτέρω υλοποίηση έργων και πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν στην ολιστική ψηφιακή μετάβαση του Δήμου.

Ειδικότερα μετά την ένταξη της πρότασης με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Παπάγου-Χολαργού» και προϋπολογισμού 1.235.007,20 € στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021-2027», θα ενταθούν σε πολλά πεδία οι ψηφιακές μεταρρυθμίσεις του Δήμου.

Μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού θα προσφέρει νέες ψηφιακές υπηρεσίες στους πολίτες ενώ παράλληλα θα εκσυγχρονιστεί η εσωτερική λειτουργία του Δήμου με στόχο την εξοικονόμηση πόρων και την καλύτερη απόδοση των υπηρεσιών.

Στην συνάντηση επίσης, αναλύθηκε μεταξύ άλλων εκτενώς και η χρησιμότητα του G Cloud,που αποσκοπεί στην κοινή χρήση υπολογιστικών υποδομών από τους Φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, με αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους κτήσης, συντήρησης και υποστήριξης τους, και την αύξηση του βαθμού ευελιξίας και ασφάλειάς τους. Απώτερος σκοπός των παραπάνω είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς πολίτες και επιχειρήσεις. Επίσης, ζητήθηκε η ένταξη κτιρίων του Δήμου στο σύζευξης ΙΙ και η αύξηση της ταχύτητας του internet.

Η ψηφιακή μετάβαση του Δήμου

Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος δήλωσε μετά την συνάντηση: Η συζήτηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου ήταν ιδιαίτερα παραγωγική. Άλλωστε με τον Υπουργό έχουμε συνεργαστεί σε πολλά επίπεδα στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και συνεχίζουμε και τώρα από διαφορετικές θέσεις ευθύνης. Κουβεντιάσαμε σημαντικά θέματα που άπτονται της ψηφιακής μετάβασης του Δήμου μας και θέσαμε τα θεμέλια για μια συνεχιζόμενη εποικοδομητική συνεργασία με το Υπουργείο, με γνώμονα την συνεχή παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών προς τους δημότες μας».

Sports in

Σαρώνει η κωπηλασία με 3/3: Στο τελικό του διπλού σκιφ και οι Φίτσιου-Κοντού

Απίστευτο 3/3 για τα ελληνικά πληρώματα, με τις Φίτσιου και Κοντού να προκρίνονται και αυτές στον μεγάλο τελικό του διπλού σκιφ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024