«Η υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ εξελίσσεται σε ένα ακόμα φιάσκο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη», τονίζει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, μετά την αθώωση, λόγω αμφιβολιών, των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Και σημειώνει χαρακτηριστικά πως «από τους πανηγυρισμούς του τότε υπουργού ΠΡΟΠΟ κ. Θεοδωρικάκου για τη σύλληψη των δύο υπόπτων, περάσαμε στο ‘συρραπτικό που τρύπησε το CD’ με τις επαφές του δολοφονημένου Καραϊβάζ με Δημητριάδη και Κοντολέοντα – κεντρικά πρόσωπα στην υπόθεση των υποκλοπών της ΕΥΠ – και σήμερα, στην απαλλαγή των κατηγορουμένων λόγω αμφιβολιών».

«Η δολοφονία Καραϊβάζ, ανοιχτή πληγή για το κράτος δικαίου»

Ο Αλέξης Χαρίτσης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναρωτιέται αν «γι’ αυτή την ‘εξιχνίαση’ πανηγύριζε η κυβέρνηση κι ο αρμόδιος υπουργός».

Υπογραμμίζει πως «η δολοφονία Καραϊβάζ, όμως, παραμένει μια ανοιχτή πληγή για το κράτος δικαίου στη χώρα μας, όπως εξάλλου επιβεβαιώνει η τελευταία Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία η ασφάλεια των δημοσιογράφων παραμένει μείζον ζήτημα στην Ελλάδα».