Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ροζακέας: «Όταν μπεις στο παρκέ και ακούς τον Εθνικό Ύμνο τα ξεχνάς όλα»

Ροζακέας: «Όταν μπεις στο παρκέ και ακούς τον Εθνικό Ύμνο τα ξεχνάς όλα»

Ο Αναστάσης Ροζακέας μίλησε για το επικείμενο παιχνίδι της Εθνικής Εφήβων με τη Βέλγιο.

Η Εθνική Εφήβων ετοιμάζεται να διεκδικήσει μια θέση στους οχτώ του Ευρωμπάσκετ U18. Απέναντί της θα βρει το Βέλγιο σε έναν αγώνα που θα διεξαχθεί αύριο (31/7) στις 21.00 στο Τάμπερε της Φινλανδίας.

Ο Αναστάσης Ροζακέας θέλει να κάνει αυτό το επόμενο βήμα με τους συμπαίκτες του, έχοντας και ένα… σουβενίρ στο κούτελο από τον αγώνα με την Δανία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

«Ναι… Άνοιξε λίγο σε ένα χτύπημα, κάναμε ράμματα και σήμερα είναι πολύ καλύτερα», είναι τα πρώτα του λόγια με το όνομα του Βαγγέλη Ζούγρη να μπαίνει στη συζήτηση με τα δικά του… ράμματα στο κεφάλι με την Εθνική Νέων Ανδρών πριν από λίγες μέρες. Αυτό που θα ήθελε ο Ροζακέας είναι να προχωρήσει και η δική του ομάδα, η Εφήβων: «Σίγουρα τα αποτελέσματα μέχρι τώρα δεν είναι αυτά που περιμέναμε ή που θα θέλαμε. Θεωρώ όμως πως όπως η Νέων Ανδρών πήρε μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ χωρίς να έχει ξεκινήσει καλά, πως το ίδιο θα μπορούσαμε να κάνουμε κι εμείς. Αυτό που μας ενδιαφέρει όμως αυτή τη στιγμή είναι μόνο το επόμενο παιχνίδι. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει, αν είμαστε αυτή που ήμασταν στον αγώνα με τη Δανία με τρομερή διάθεση και συσπείρωση, θα πάνε όλα καλά».

Στην μόλις δεύτερη διοργάνωση του με τις «μικρές» εθνικές ομάδες ο Ροζακέας γνωρίζει πως «δεν αρκεί μόνο να έχεις ταλέντο ως ομάδα» και προσθέτει: «Με την Γαλλία παλέψαμε και χάσαμε στις λεπτομέρειες. Ίσως με την Σουηδία να αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Αυτό που έχει σημασία όμως σε αυτές τις διοργανώσεις με τα συνεχόμενα παιχνίδια είναι να ξεχνάς τον προηγούμενο αγώνα και να συνεχίζεις».

Για τον ίδιο «η προετοιμασία είναι το δύσκολο κομμάτι… Από την ώρα που θα μπεις στο παρκέ και θα ακούσεις τον Εθνικό Ύμνο τα ξεχνάς όλα. Το μόνο που μετράει είναι ότι παίζεις για το εθνόσημο!».

Η παρουσία στο ΣΕΦ στους αγώνες της Εθνικής Ανδρών στο Προολυμπιακό Τουρνουά, αλλά και το μετάλλιο της Νέων Ανδρών αποτελούν κίνητρο για τον ίδιο και ακούγεται στη φωνή του πως δεν είναι απλά λόγια: «Σε καμία περίπτωση δεν μας αφήνουν αδιάφορους η Εθνική Ανδρών και η Εθνική Νέων Ανδρών και τα όσα έχουν πετύχει ή όσα προσπαθούν να πετύχουν. Όταν τελειώνει το παιχνίδι της Ανδρών και έρχεται ο Βασίλης Σπανούλης και μας χαιρετάει και μας μιλάει σε όλους, έναν προς έναν λέει πολλά αυτό για εμάς. Το πως κάποια παιδιά με τεράστια κόπωση, όπως ο Κώστας Παπανικολάου για παράδειγμα, και λέω τον Κώστα γιατί είχα την τύχη να βρεθώ κοντά του στην διάρκεια της χρονιάς, με τέτοια κούραση όλο το χρόνο, να μην κάνει διακοπές και να τα δίνει όλα για την Εθνική Ομάδα κάθε φορά, είναι από μόνο του το μεγαλύτερο κίνητρο και θα ήταν «ιεροσυλία» να μην προσπαθήσουμε εμείς, να μην προσπαθούμε κάθε φορά που μπαίνουμε στο γήπεδο».

Sports in

Βιονικός Γουόκαπ: Οι ασύλληπτες επιδόσεις με Εθνική και Ολυμπιακό (vids)

Ο Τόμας Γουόκαπ και το απίστευτο που συμβαίνει την τελευταία διετία...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024