Ο Τόμας Γουόκαπ βρίσκεται για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι στην 12αδα της Εθνικής ομάδας και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό «γρανάζι» για τον Βασίλη Σπανούλη, τόσο στο Ολυμπιακό Τουρνουά, αλλά και στο Προολυμπιακό που ήταν κομβικός για να πάρει η «γαλανόλευκη» την πρόκριση.

Ο γκαρντ της Εθνικής μας ολοκλήρωσε το ματς απέναντι στην Ισπανία με 5 πόντους και 23 λεπτά συμμετοχής, ακριβώς όπως συνέβη και στην πρεμιέρα με τον Καναδά στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι απίστευτοι αριθμοί του Γουόκαπ τους τελευταίους 21 μήνες

Ο Γουόκαπ από το Σεπτέμβριο του 22 παίζει ασταμάτητα τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στην Εθνική Ελλάδας και «βαράει»… υπερωρίες μέσα στο παρκέ, έχοντας καταγράψει ένα ασύλληπτο στατιστικό.

Συγκεκριμένα, ο «Θωμάς» μετά τα 23 λεπτά απέναντι στην Ισπανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει παίξει σε 173 παιχνίδια τους τελευταίους 21 μήνες με τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα, ενώ έχει χάσει μόλις ένα ματς σε αυτό το διάστημα. Το μοναδικό παιχνίδι που δεν έχει αγωνιστεί σε όλους αυτούς τους 21 μήνες είναι αυτό με την Βίρτους Μπολόνια για τη Euroleague τον περασμένο Μάρτιο, όπου ήταν τραυματίας.

Από εκεί και πέρα, ο στατιστικό είναι «τρομακτικό» αν αναλογιστεί κανείς και πόσα είναι τα ματς που έχει παίξει 30+ λεπτά στον Ολυμπιακό την τελευταία διετία, με τον Γουόκαπ να μην έχει κάνει καν διακοπές τα δύο τελευταία καλοκαίρια, αλλά να είναι στην Εθνική και να δίνει «μάχες» τόσο Παγκόσμιο του 2023 με τη «γαλανόλευκη», όσο και φέτος στο Παρίσι.

Τα highlights κόντρα στην Ισπανία

Τα highlights κόντρα στην Καναδά