Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Μπόρατς – ΠΑΟΚ 0-1: Έκανε το καθήκον του και πέρασε στον 3ο προκριματικό

Μπόρατς – ΠΑΟΚ 0-1: Έκανε το καθήκον του και πέρασε στον 3ο προκριματικό

Ο ΠΑΟΚ νίκησε την Μπόρατς και στη Βοσνία, επικρατώντας με 1-0, παίρνοντας έτσι την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Σε ένα παιχνίδι που θα… ξεχαστεί γρήγορα, ο ΠΑΟΚ πέρασε και από τη Βοσνία, επικρατώντας με 1-0 της Μπόρατς, κάνοντας το 2/2 και παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει τη Μάλμε.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν πιο απειλητική συνολικά, θα μπορούσε να σημειώσει και δεύτερο τέρμα λίγο μετά το πρώτο και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, καταφέρνοντας ωστόσο χωρίς προβλήματα να πάρει το θετικό αποτέλεσμα και μαζί να εξασφαλίσει όχι μόνο την πρόκριση, αλλά και το… ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο το φθινόπωρο.

Ο Δικέφαλος του Βορρά προκρίθηκε στην επόμενη φάση των προκριματικών του Champions League.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Μπόρατς να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να γίνεται απειλητική, χωρίς όμως να δοκιμάσει τον Ντομινίκ Κοτάρσκι, σε ένα όχι τόσο καλό πρώτο δεκάλεπτο για τον ΠΑΟΚ. Η πρώτη τεράστια στιγμή ήρθε για τον ΠΑΟΚ, με τον Κουλιεράκη να κάνει την προβολή έπειτα από κόρνερ, όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, στο 15′.

Το γκολ πάντως δεν άργησε να έρθει για τους Θεσσαλονικείς με τον Μούργκ στο 25′ να κάνει το 1-0. Έπειτα από όμορφη συνεργασία των παικτών ο Τάισον βρήκε τον Οζντόεφ στην περιοχή, εκείνος γύρισε κατευθείαν στον Μουργκ που σούταρε από τα όρια της περιοχής και σκόραρε. Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά με το εξαιρετικό βολέ του Οζντόεφ μέσα από την περιοχή, όμως απέκρουσε ο Σισκόφσκι.

Άλλη μία καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ στο 36′ με την ωραία έμπνευση του Μουργκ, ο οποίος πλάσαρε με φάλτσο έξω από την περιοχή, η μπάλα όμως πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το ημίχρονο, με τον «Δικέφαλο του βορρά» να προηγείται με 1-0.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά το δεύτερο μέρος και είχε μια πολύ καλή στιγμή στο 49′ με τον Τάισον να δοκιμάζει ένα καλό σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο Σισκόφσκι απομάκρυνε. Στο 50′ ένα σουτ του Μπάμπα κατέληξε στην αγκαλιά του Σισκόφσκι, ενώ τρία λεπτά ο αργότερα ο τερματοφύλακας των Βόσνιων πρόλαβε τον Τάισον που έβγαινε τετ-α-τετ.

To παιχνίδι δεν είχε πολύ ρυθμό, με τον ΠΑΟΚ να κρατά σχετικά άνετα το προβάδισμα που είχε χτίσει χωρίς να απειλείται. Κάτι που πήγε να γίνει στο 73′ με την Μπόρατς να έχει ουσιαστικά την πρώτη της καλή στιγμή στο δεύτερο 45λεπτο, αφού ύστερα από σέντρα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Λούκιτς δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή.

Τελευταία επικίνδυνη στιγμή στο ματς ήταν μια αδύναμη κεφαλιά από την Μπόρατς, με τον Κοτάρσκι να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα και να μπλοκάρει. Έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε στο 1-0 με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη μεγάλη νίκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Μπάνια Λούκα (Πουζίγκατσα, 4-2-3-1): Σισκόφσκι – Κβρζιτς (68’ Τσάβιτς), Μέιερς, Καρολίνα, Ερέρα – Γκράχοβατς, Σκόρουπ (57’ Χρέλια) – Κουλάσιν, Σάβιτς (57’ Βράνιες), Βούκοβιτς – Λούκιτς (79’ Μαρτσετιτς)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Κοτάρσκι – Γιόνι Ότο, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα – Σβαμπ (81’ Σβαμπ), Οντόεφ – Ντεσπόντοφ (62’ Ζίβκοβιτς), Μουργκ (72’ Μαντί Καμαρά), Τάισον (62’ Κωνσταντέλιας)– Μπράντον (72’ Σαματά)

Sports in

Τα 135 εκατ ευρώ της Παρί για το δίδυμο Ράμος/Νέβες και το «κοινό» με τους Κωστούλα και Μουζακίτη…

Στα 70 εκατ ευρώ η μεταγραφή του Ζοάο Νέβες από τη Μπενφίκα στην Παρί. Δηλαδή 5 εκατ ευρώ περισσότερα από εκείνα που της κόστισε η απόκτηση του Γκονζάλο Ράμος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024