Δεύτερη ήττα για την Εθνική γυναικών πόλο στον Β’ όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά στο Παρίσι.

Η Ελλάδα παρουσιάστηκε πολύ πιο ανταγωνιστική σε σχέση με την πρεμιέρα απέναντι στις ΗΠΑ, «κοίταξε» στα μάτια την υπερδύναμη Ισπανία, αλλά «λύγισε» με 10-8 στην τρίτη αγωνιστική του γκρουπ. Στα επόμενα δύο ματς με Ιταλία και Γαλλία θα κριθεί η πρόκριση για τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου.

Η Εθνική κοίταξε στα μάτια την πανίσχυρη Ισπανία, αλλά «λύγισε» στις λεπτομέρειες.

Με όπλο την άμυνά της η Ελλάδα μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 2-0 χάρη στα γκολ των Ελευθεριάδου και Ξενάκη. Στο φινάλε του οκταλέπτου όμως η Ισπανία απάντησε για το 2-2.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου η Ισπανία προηγήθηκε για πρώτη φορά (3-2), αλλά η Εθνική απάντησε άμεσα για το 3-3. Οι δύο ομάδες πήγαν χέρι-χέρι ως το τέλος της περιόδου που τις βρήκε ισόπαλες με 5-5.

Με τη Β. Πλευρίτου να σκοράρει η Ελλάδα ανέκτησε το προβάδισμα (5-6) στην αρχή του τρίτου οκτάλεπτου. Οι Κάμους και Φόρκα απάντησαν με δύο γρήγορα γκολ για την ανατροπή της Ισπανίας (7-6) και η Μ. Πλευρίτου ισοφάρισε σε 7-7, περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Η Ισπανία όμως βρήκε δύο γκολ σε αυτό το διάστημα και μπήκε στην τελική ευθεία με 9-7.

Η Ελλάδα έχασε πολλές ευκαιρίες στην επίθεση, δεν κατάφερε να απειλήσει ξανά και η Ισπανία πήρε τη νίκη με 10-8, συνεχίζοντας με το απόλυτο την πορεία της στον όμιλο.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-3, 4-2, 1-1