Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Καντζούρης: «Πιστεύουμε ότι ο Καλάθης θα παίξει κόντρα στην Αυστραλία»

Καντζούρης: «Πιστεύουμε ότι ο Καλάθης θα παίξει κόντρα στην Αυστραλία»

Ο βοηθός του Βασίλη Σπανούλή μίλησε για την κατάσταση του έμπειρου γκαρντ.

Την αισιοδοξία του ότι ο Νικ Καλάθης θα ξεπεράσει τον τραυματισμό του και θα αγωνιστεί κανονικά στον «τελικό» με την Αυστραλία (2/8, 14:30) για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού εξέφρασε ο βοηθός του Βασίλη Σπανούλη στην εθνική ομάδα, Ηλίας Καντζούρης.

«Ο Καλάθης δέχτηκε ένα χτύπημα στο παιχνίδι. Θα κάνουμε την αξιολόγηση τις επόμενες ώρες και θεωρούμε ότι ο Νικ θα είναι στη διάθεσή μας για τις επόμενες υποχρεώσεις μας. Σήμερα ήταν μια προπόνηση χωρίς επαφή, αλλά ήταν εδώ και έκανε κανονικά το πρόγραμμα», ανέφερε ο συνεργάτης του Βασίλη Σπανούλη.

Όσο για το τι έφταιξε στα δύο προηγούμενα ματς και τι πρέπει να αλλάξει η ελληνική ομάδα την Παρασκευή;

«Κάναμε 3-4 ανατροπές στα προηγούμενα δύο παιχνίδια, αλλά πρέπει να φροντίσουμε καλύτερα τις λεπτομέρειες. Απέναντι σε δύο εξαιρετικές ομάδες δεν είναι τόσο εύκολο να κάνεις ανατροπές. Αυτό δείχνει το μέταλλο της ομάδας μας. Η Αυστραλία είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, που παίζει με μεγάλη ενέργεια, που έχει πάρα πολλές επιλογές στην επίθεση ενώ στην άμυνα παίζει με πάρα πολλές επαφές και προσπαθεί να σε βγάλει εκτός παιχνιδιού και εκτός επιθετικών στόχων.

Θα πρέπει να είμαστε πιο σκληροί και να φροντίσουμε τα μικρά πράγματα. Είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό παιχνίδι στο κομμάτι της ενέργειας, θα πρέπει να είμαστε συνεπείς στο πώς θα εκτελέσουμε μπροστά ώστε να μπορέσουμε να ελέγξουμε το αμυντικό τρανζίσιον. Είναι μια ιδιαίτερα μαχητική ομάδα, με μεγάλα κορμιά σε όλες τις θέσεις και θα έλεγα ότι το παιχνίδι μακριά από την μπάλα είναι δυνατό τους στοιχείο. Δεν έχουν παίξει ως τώρα άμυνες ζώνης, περισσότερο έχουν παίξει man-to-man. Το θέμα είναι πώς θα εκτελέσουμε εμείς, μέχρι στιγμής δεν είχαμε πρόβλημα απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή άμυνας και πρέπει να εστιάσουμε στο πώς θα εκμεταλλευτούμε τα επιθετικά μας όπλα», τόνισε.

«Είμαστε 45 μέρες μαζί, αν πριν από 45 μέρες μάς έλεγαν ότι 2 Αυγούστου έχετε έναν τελικό για να περάσετε στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων και η τύχη είναι στα χέρια σας, όλοι θα το παίρναμε. Έχουμε έναν τελικό μπροστά μας και πρέπει να δείξουμε τη θέληση και την πίστη που έχουμε σαν ομάδα για να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Πρέπει να φροντίσουμε τις λεπτομέρειες που μας έλειψαν στην επίθεση, ειδικά στο προηγούμενο παιχνίδι», κατέληξε ο Ηλίας Καντζούρης.

Sports in

Σαρώνει η κωπηλασία με 3/3: Στο τελικό του διπλού σκιφ και οι Φίτσιου-Κοντού

Απίστευτο 3/3 για τα ελληνικά πληρώματα, με τις Φίτσιου και Κοντού να προκρίνονται και αυτές στον μεγάλο τελικό του διπλού σκιφ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024