Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μήτογλου: «Ο Σπανούλης μας είπε να σηκώσουμε το κεφάλι»

Μήτογλου: «Ο Σπανούλης μας είπε να σηκώσουμε το κεφάλι»

Ο Μήτογλου μίλησε για τον «τελικό» της Εθνικής Ελλάδος απέναντι στην Αυστραλία και αποκάλυψε τα λόγια του Σπανούλη μετά την ήττα από την Ισπανία.

Η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ καλείται να δώσει έναν «τελικό» απέναντι στην Αυστραλία το μεσημέρι της Παρασκευής (02/08, 14:30) καθώς η «γαλανόλευκη» θέλει μόνο νίκη για να ελπίζει σε πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης, ο Ντίνος Μήτογλου, στάθηκε στο γεγονός πως η ομάδα ανέλυσε τα λάθη της από τα προηγούμενα παιχνίδια τονίζοντας πως το «πρέπει» είναι τεράστιο και πως όλοι θα δώσουν και την ψυχή τους για να δείξουν την Παρασκευή το ποια είναι η πραγματική Εθνική Ελλάδος.

«Ξέρουμε τη βαρύτητα του αγώνα. Τα βάλαμε όλα κάτω και είμαστε έτοιμοι», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντίνου Μήτογλου

«Είναι πολύ σημαντικός ο χρόνος μετά από τέτοια παιχνίδια. Αυτές οι στιγμές μάς δένουν περισσότερο, την Παρασκευή παίζουμε το πιο σημαντικό μας παιχνίδι από τότε που είμαστε όλοι μαζί στην Εθνική ομάδα. Περάσαμε χρόνο μαζί, εντός κι εκτός γηπέδου, συζητήσαμε τα λάθη μας και ο κόουτς μετά το παιχνίδι μάς είπε «Σηκώστε ψηλά το κεφάλι».

Έχουμε κερδίσει και έχουμε χάσει πολλά παιχνίδια, ξέρουμε τη βαρύτητα του αγώνα της Παρασκευής. Τα βάλαμε όλα κάτω και είμαστε έτοιμοι. Για πρώτη φορά μπαίνει το πρέπει, αλλά δεν πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι, ούτε να σκεφτόμαστε τις διαφορές. Πηγαίνουμε ξεκάθαρα για να κερδίσουμε, στόχος είναι μόνο αυτός. Κάναμε αναλύσεις και είδαμε ότι στα προηγούμενα παιχνίδια το επίπεδο ενέργειάς μας δεν ήταν εκεί, στα δεύτερα ημίχρονα παίζαμε όπως έπρεπε να παίξουμε. Πρέπει να μπούμε από την αρχή του παιχνιδιού με ενέργεια, να βάλουμε το κορμί μας δυνατά και να δείξουμε ποια είναι η πραγματική Εθνική Ελλάδας.

Το θέμα μας δεν είναι επιθετικό, είμαστε ΟΚ, έχουμε δημιουργήσει τα σουτ και κάποια στιγμή θα μπουν. Το θέμα μας είναι η άμυνα και το επίπεδο ενέργειάς μας. Εκεί χάσαμε τα δύο πρώτα παιχνίδια. Είδαμε βίντεο, αναλύσαμε τα λάθη μας, καταλάβαμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε, γιατί σε πολλές φάσεις δεν ήμασταν εκεί που έπρεπε. Την Παρασκευή έχουμε έναν τελικό, θα τα δώσουμε όλα. Η Αυστραλία είναι μια ομάδα με πολλούς ποιοτικούς παίκτες, που τρέχουν πολύ και έχουν τρεις παίκτες-κλειδιά, τον Λαντέιλ, τον Μιλς και τον Γκίντι. Θα κάνουμε τα πάντα να τους σταματήσουμε».

Sports in

Τα 135 εκατ ευρώ της Παρί για το δίδυμο Ράμος/Νέβες και το «κοινό» με τους Κωστούλα και Μουζακίτη…

Στα 70 εκατ ευρώ η μεταγραφή του Ζοάο Νέβες από τη Μπενφίκα στην Παρί. Δηλαδή 5 εκατ ευρώ περισσότερα από εκείνα που της κόστισε η απόκτηση του Γκονζάλο Ράμος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024