Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Κανονικά στην κατηγορία γυναικών οι πυγμάχοι Lin Yu-ting και Imane Khelif

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Κανονικά στην κατηγορία γυναικών οι πυγμάχοι Lin Yu-ting και Imane Khelif

«Είναι μία δύσκολη ισορροπία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Μαρκ Άνταμς

Δύο αθλήτριες έλαβαν άδεια να συμμετάσχουν στην πυγμαχία γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αφού είχαν αποκλειστεί από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του περασμένου έτους λόγω μη εκπλήρωσης των κριτηρίων επιλεξιμότητας.

Η ταϊβανή Lin Yu-ting έχασε το χάλκινο μετάλλιο που είχε κερδίσει τον Μάρτιο του 2023 μετά από αποτυχία σε τεστ επιλεξιμότητας φύλου.

Πληροφορίες από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή έδειξαν επίσης ότι η αλγερινή Imane Khelif αποκλείστηκε από τους αγώνες του Νέου Δελχί λόγω αποτυχίας στο τεστ επιπέδων τεστοστερόνης.

«Αυτές οι αθλήτριες έχουν αγωνιστεί πολλές φορές στο παρελθόν για πολλά χρόνια, δεν ήρθαν ξαφνικά»

Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το γιατί η 28χρονη Yu-ting και η 25χρονη Khelif αποκλείστηκαν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του περασμένου έτους.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας οργάνωσε την εν λόγω διοργάνωση, αλλά δεν αναγνωρίζεται πλέον από τη Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ).

«Όλοι οι αθλητές που συμμετέχουν στο πυγμαχικό τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 συμμορφώνονται με τους κανονισμούς επιλεξιμότητας και συμμετοχής των αγώνων, καθώς και με όλους τους εφαρμοστέους ιατρικούς κανονισμούς σύμφωνα με τους κανόνες 1.4 και 3.1 της Μονάδας Πυγμαχίας Παρίσι 2024», ανέφερε η ΔΟΕ σε δήλωση της.

«Η Ένωση Πυγμαχίας Παρισιού προσπάθησε να περιορίσει τις τροποποιήσεις για να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο στην προετοιμασία των αθλητών και να εγγυηθεί τη συνοχή μεταξύ των Ολυμπιακών Αγώνων».

«Η ομοσπονδία πρέπει να φτιάξει τους κανόνες»

Και οι δύο αθλήτριες αγωνίστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 και η Yu-ting είναι δύο φορές νικήτρια στο Ασιατικό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ερασιτεχνών Γυναικών.

Την Τρίτη, ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ Μαρκ Άνταμς δήλωσε: «Αυτές οι αθλήτριες έχουν αγωνιστεί πολλές φορές στο παρελθόν για πολλά χρόνια, δεν ήρθαν ξαφνικά – αγωνίστηκαν στο Τόκιο. Η ομοσπονδία πρέπει να φτιάξει τους κανόνες για να διασφαλίσει ότι υπάρχει δικαιοσύνη, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει η δυνατότητα να συμμετέχουν όλοι όσοι το επιθυμούν. Αυτή είναι μια δύσκολη ισορροπία. Στην τελική, οι ειδικοί για κάθε άθλημα είναι οι άνθρωποι που εργάζονται πάνω σε αυτό».

Η Iman Khelif θα αντιμετωπίσει την ιταλίδα Άντζελα Καρίνι την Πέμπτη, ενώ η Lin Yu-ting θα αναμετρηθεί είτε με τη Μαρσελά Σακόμπι είτε με τη Σιτόρα Τουρντιμπέκοβα την Παρασκευή.

Sports in

Βιονικός Γουόκαπ: Οι ασύλληπτες επιδόσεις με Εθνική και Ολυμπιακό (vids)

Ο Τόμας Γουόκαπ και το απίστευτο που συμβαίνει την τελευταία διετία...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024