Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ισμαήλ Χανίγια: Πράξη δειλών η δολοφονία του που δεν θα πετύχει τίποτα – Η αντίδραση της Χαμάς και του Αμπάς

Ισμαήλ Χανίγια: Πράξη δειλών η δολοφονία του που δεν θα πετύχει τίποτα – Η αντίδραση της Χαμάς και του Αμπάς

Με μια λιτή ανακοίνωση η Χαμάς γνωστοποίησε τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια, ηγέτη της Χαμάς, αναφέροντας ότι ο δρόμος είναι ή η νίκη ή ο θάνατος

Με μία ανακοίνωση λίγων λέξεων η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς γνωστοποίησε τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια την οποία χαρακτήρισε ως σιωνιστική προδοτική ενέργεια.

Η Χαμάς αναφέρει στην ανακοίνωση ότι στον «Αλλάχ ανήκουμε και σε αυτόν θα επιστρέψουμε», ενώ σημειώνει χαρακτηριστικά ότι δύο είναι οι επιλογές για όσους πολεμούν. Η νίκη ή ο θάνατος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Στο όνομα του Αλλάχ – Μη νομίζετε ότι όσοι σκοτώνονται στο δρόμο του Αλλάχ είναι νεκροί

Το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης Χαμάς θρηνεί για τον μεγάλο Παλαιστινιακό λαό μας, για το αραβικό και ισλαμικό έθνος και για όλους τους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου: Αδελφός, ηγέτης, μάρτυρας, Μουτζαχίντ Ισμαήλ Χανίγια.

Τον επικεφαλής του κινήματος, ο οποίος σκοτώθηκε σε προδοτική επιδρομή των Σιωνιστών στην κατοικία του στην Τεχεράνη, αφού συμμετείχε στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Ιρανού προέδρου. Στον Αλλάχ ανήκουμε και σε Αυτόν θα επιστρέψουμε. Και αυτό είναι η τζιχάντ, νίκη ή θάνατος.

 Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει ακόμη εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για την επίθεση

Αξιωματούχοι της Χαμάς μιλώντας σε ΜΜΕ δήλωσαν επίσης ότι η δολοφονία δεν θα μείνει ατιμώρητη και ότι η κλιμάκωση που προκαλεί το Ισραήλ δεν θα επιτύχει τους στόχους του.

Η δολοφονία του Χανίγια είναι μια «πράξη δειλών που δεν θα μείνει ατιμώρητη», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς Moussa Abu Marzouk, όπως αναφέρεται η τηλεόραση Al-Aqsa TV.

Κλιμάκωση που δεν θα πετύχει τους στόχους της

Άλλος ανώτερος εκπρόσωπος της Χαμάς αποκάλεσε τη δολοφονία του Χανίγια «σοβαρή κλιμάκωση». Ειδικότερα ο ανώτερος εκπρόσωπος της Χαμάς Σαμί Αμπού Ζούχρι χαρακτήρισε τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια ως «σοβαρή κλιμάκωση που δεν θα επιτύχει τους στόχους της», μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο Zuhri φέρεται επίσης να δήλωσε ότι η Χαμάς θα διεξάγει «ανοιχτό πόλεμο για την απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ» και η ομάδα είναι «έτοιμη να πληρώσει διάφορα τιμήματα» για να το πετύχει, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει ακόμη εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για την επίθεση.

Σε ενότητα καλεί ο Αμπάς

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κατήγγειλε επίσης τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Χάνιγια στην Τεχεράνη, κάνοντας λόγο για «κατάπτυστη πράξη» και καλώντας τους Παλαιστίνιους να «σταθούν όρθιοι και να δείξουν ενότητα, υπομονή και σταθερότητα απέναντι στην ισραηλινή κατοχή».

Sports in

Βιονικός Γουόκαπ: Οι ασύλληπτες επιδόσεις με Εθνική και Ολυμπιακό (vids)

Ο Τόμας Γουόκαπ και το απίστευτο που συμβαίνει την τελευταία διετία...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024