Τριάντα εννέα αστυνομικοί τραυματίστηκαν μετά από ταραχές που ξέσπασαν στο Σάουθπορτ, λίγες ώρες μετά τη διεξαγωγή ολονυκτίας στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης με μαχαίρι, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρία παιδιά, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασθενοφόρων της Βορειοδυτικής Ευρώπης.

Νωρίτερα, η αστυνομία του Merseyside δήλωσε ότι οκτώ αστυνομικοί υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς, μεταξύ των οποίων κατάγματα, εκδορές και διάσειση.

Ένας αστυνομικός έπεσε αναίσθητος από σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και στο κεφάλι, ενώ τραυματίστηκαν και δύο αστυνομικοί σκύλοι.

Τα πέντε παιδιά και δύο ενήλικες που τραυματίστηκαν παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση

Απαρηγόρητοι συγγενείς και κάτοικοι, προσπαθούν να διαχειριστούν το αδιανόητο που συνέβη

Οι ταραχές ξεκίνησαν λίγο μακρύτερα από το σημείο της ολονυχτίας

Η αναταραχή, στην οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, πιστεύεται ότι συμμετείχαν υποστηρικτές της English Defence League, ξεκίνησε μόλις λίγους δρόμους μακριά από το σημείο της ολονυχτίας, κοντά σε ένα τζαμί στην οδό St Luke’s Road στο Σάουθπορτ.

Οι εμπλεκόμενοι πέταξαν τούβλα εναντίον των αστυνομικών και του τζαμιού, έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων και προκάλεσαν ζημιές σε ένα τοπικό ψιλικατζίδικο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η αστυνομία του Merseyside δήλωσε ότι υποστηρικτές της ακροδεξιάς English Defence League βρίσκονταν πίσω από τη βία, την οποία ο βοηθός αστυνομικός διευθυντής Alex Goss χαρακτήρισε «αρρωστημένη» και ότι συμμετείχαν «πολλοί άνθρωποι που δεν ζουν στην περιοχή ούτε νοιάζονται για τους κατοίκους».

Η υπουργός Εσωτερικών, Yvette Cooper καταδίκασε τα επεισόδια που, όπως είπε, «δεν έχουν καμία σχέση» με μια κοινότητα που βρέθηκαν μαζί για να υποστηρίξει ο ένας τον άλλον.

Όπως αναφέρει το BBC, εκτός από τα τρία κορίτσια που σκοτώθηκαν στην επίθεση με μαχαίρι τη Δευτέρα, ακόμα πέντε παιδιά και δύο ενήλικες που τραυματίστηκαν παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση.

Η οικογένεια της Bebe δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν λόγια» που θα μπορούσαν να περιγράψουν την «καταστροφή που έπληξε την οικογένειά μας», ενώ οι γονείς της Alice δήλωσαν ότι θα είναι πάντα «η πριγκίπισσά μας και κανείς δεν θα το αλλάξει αυτό».

Σε ένα αφιέρωμα από τον «ήρωα μπαμπά και τη μαμά» της, οι γονείς της Alice δήλωσαν: «Συνέχισε να χαμογελάς και να χορεύεις όπως σου αρέσει να κάνεις, πριγκίπισσά μας.» Η Elsie περιγράφηκε από έναν δάσκαλο στο δημοτικό της σχολείο ως «αγαπητή και έξυπνη» και ως μια «στοργική και χαρισματική νεαρή κοπέλα».