Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Χαμάς: To Ισραήλ θα πληρώσει βαρύ τίμημα λέει ο επικρατέστερος διάδοχος του Χανίγια

Χαμάς: To Ισραήλ θα πληρώσει βαρύ τίμημα λέει ο επικρατέστερος διάδοχος του Χανίγια

Ο Χαλίλ αλ-Χάγια, μέχρι χθες το Νο2 του πολιτικού γραφείου της Χαμάς στη Γάζα, λέει ότι το Ισραήλ «θα πληρώσει βαρύ τίμημα για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια».

Το Νο2 της Χαμάς είπε σήμερα Τετάρτη στον απόηχο της δολοφονίας Χανίγια, ότι ο εκλιπών επικεφαλής της Χαμάς «αφιερώθηκε με πλήρη απασχόληση στο Ισλάμ και το παλαιστινιακό έθνος και ότι η Χαμάς δεν θα εγκαταλείψει την αντίσταση στην ισραηλινή κατοχή μετά τη δολοφονία του Χανίγια».

«Ο Χανίγια δεν κρυβόταν σε κάποιο μυστικό μέρος και η δολοφονία του δεν αποτελεί επιτυχία για την υπηρεσία κατασκοπείας του ισραηλινού εχθρού. Από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στη Γάζα, ο εχθρός προσπάθησε να απομονώσει το μέτωπο της αντίστασης. Παρ’ όλα αυτά, έμεινε έκπληκτος όταν είδε τον Χανίγια να πηγαινοέρχεται μεταξύ των παγκόσμιων πρωτευουσών. Ο εχθρός δεν κατάφερε καμία επιτυχία. Το μόνο που κάνει είναι να σκοτώνει, να καταστρέφει και να επιδιώκει να πυροδοτήσει ολόκληρη την περιοχή», δήλωσε ο Χάγια.

Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε επίσης ότι το Ισραήλ γνωρίζει πολύ καλά ότι ο επονομαζόμενος Άξονας της Αντίστασης δεν θα αφήσει αναπάντητη τη δολοφονία του Χανίγια. «Η Χαμάς και οι άλλες ομάδες αντίστασης ακολουθούν μια σαφή στρατηγική. Ο σιωνιστικός εχθρός προσπαθεί να βάλει φωτιά σε ολόκληρη την περιοχή ως πράξη προβολής».

«Το σιωνιστικό καθεστώς (σ.σ. Ισραήλ) πρέπει να πληρώσει βαρύ τίμημα για αυτό το βάρβαρο έγκλημα. Η Χαμάς και η αντίσταση θα συνεχίσουν και ο διάδοχος του Χανίγια θα ακολουθήσει τον δρόμο του», δήλωσε ο Χάγια, θέτοντας έμμεσα προ των ευθυνών για την εκδίκηση το Ιράν, του οποίου ο Χανίγια ήταν φιλοξενούμενος.

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή για την αντίσταση στην αντιμετώπιση του Ισραήλ

«Οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ δεν θα αφήσουν τη δολοφονία του Χανίγια να μείνει ατιμώρητη. Οι παλαιστινιακές παρατάξεις πρέπει να ενωθούν στην επιλογή της ένοπλης αντίστασης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή μπροστά μας», δήλωσε ο Χάγια. «Ο Χανίγια μαρτύρησε ενώ οδηγούσε τους Παλαιστίνιους προς την απελευθέρωση».

Εν τω μεταξύ, ο Οσάμα Χαμντάν, ο ανώτερος εκπρόσωπος της Χαμάς στο Λίβανο, δήλωσε ότι «ο Χανίγια δολοφονήθηκε ενώ οδηγούσε το παλαιστινιακό έθνος προς την απελευθέρωση και καθοδηγούσε την επιχείρηση Καταιγίδα του Αλ-Ακσά  εναντίον του Ισραήλ».

«Θρηνούμε την απώλεια του εθνικού μας εμβλήματος Ισμαήλ Χανίγια, ο έγινε μάρτυρας, ενώ αγωνιζόταν στο μονοπάτι του αγώνα και αγωνιζόταν για την απελευθέρωση της ιερής πόλης αλ-Κουντς (σ.σ. η ονομασία της Ιερουσαλήμ) και ολόκληρων των παλαιστινιακών εδαφών», δήλωσε ο Χαμντάν. «Το αίμα μας ως μορφές αντίστασης δεν είναι πιο πολύτιμο από αυτό των άλλων Παλαιστινίων. Το μέτωπο της αντίστασης έχει επεκτείνει τις δυνατότητες και τις ικανότητές του κάθε φορά που οι ηγέτες μας σκοτώθηκαν».

Ο κορυφαίος αξιωματούχος της Χαμάς υπογράμμισε ότι η δολοφονία του Χανίγια δεν θα σταματήσει τους Παλαιστίνιους από το να ακολουθήσουν τον δρόμο της αντίστασης και του αγώνα με στόχο την απελευθέρωση των παλαιστινιακών εδαφών. «Το έγκλημα της δολοφονίας του Χανίγια δεν θα εξασφαλίσει την επιβίωση του κατοχικού καθεστώτος. Η καλύτερη πολιτική στον απόηχο της στοχευμένης δολοφονίας του εκλιπόντος ηγέτη είναι η εδραίωση της εθνικής ενότητας και η προσπάθεια για την υλοποίησή της», δήλωσε ο Χαμντάν.

Με πληροφορίες από presstv.co.uk

Sports in

Τα 135 εκατ ευρώ της Παρί για το δίδυμο Ράμος/Νέβες και το «κοινό» με τους Κωστούλα και Μουζακίτη…

Στα 70 εκατ ευρώ η μεταγραφή του Ζοάο Νέβες από τη Μπενφίκα στην Παρί. Δηλαδή 5 εκατ ευρώ περισσότερα από εκείνα που της κόστισε η απόκτηση του Γκονζάλο Ράμος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024