Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Αγρότες: Κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία – Ζητούν άμεσες και πλήρεις αποζημιώσεις από τις περσινές κακοκαιρίες

Αγρότες: Κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία – Ζητούν άμεσες και πλήρεις αποζημιώσεις από τις περσινές κακοκαιρίες

Oι αγρότες ζητούν να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι δύο σφοδρές κακοκαιρίες που σάρωσαν τη Θεσσαλία τον περσινό Σεπτέμβριο

Σε κινητοποιήσεις με αγροτικά αυτοκίνητα, διανυκτερεύσεις σε σκηνές έξω από κρατικά κτίρια και με αποκλεισμό μεγάλου μέρους του κέντρου του Βόλου έχουν προχωρήσει από απόψε εκατοντάδες αγρότες, κυρίως από το Πήλιο, αλλά και τον ευρύτερο χώρο, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζητώντας να αποζημιωθούν πλήρως για τις μεγάλες καταστροφές που επέφερε στην παραγωγή τους η κακοκαιρία Daniel.

Ζητούν να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι δύο σφοδρές κακοκαιρίες

Οι αγρότες, προερχόμενοι κυρίως από τις σημαντικές αγροτικές περιφέρειες της Ζαγοράς, του Μουρεσίου, του Κισσού και κυρίως του Ανατολικού Πηλίου, έκαναν μία μεγάλη προσυγκέντρωση κοντά στα Χάνια και στη συνέχεια κινήθηκαν προς τον Βόλο, φτάνοντας με εκατοντάδες αγροτικά αυτοκίνητα έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας όπου απέκλεισαν τις λεωφόρους Αναλήψεως και Ιωλκού.

Δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν

Σύμφωνα με δηλώσεις τους, δεν πρόκειται να αποχωρήσουν, αλλά θα διανυκτερεύσουν στήνοντας σκηνές στον προαύλιο χώρο του κτιρίου.

Ζητούν άμεσες και πλήρεις αποζημιώσεις

Παράλληλα, οι αγρότες-παραγωγοί ζητούν να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι δύο σφοδρές κακοκαιρίες που σάρωσαν τη Μαγνησία τον περσινό Σεπτέμβριο και σε συνάρτηση να θωρακιστεί το Πήλιο με αντιπλημμυρικά έργα.

Οι κινητοποιήσεις γίνονται, όπως λένε οι αγρότες και παραγωγοί, επειδή με το θέμα των αποζημιώσεων επικρατεί μία κατάσταση αδικαιολόγητη, όπου κυριαρχούν οι αδικίες και οι καθυστερήσεις – και οι αποζημιώσεις πρέπει να είναι δίκαιες από την πλευρά του ΕΛΓΑ και να πραγματοποιηθούν με ίδιο τρόπο καταβολής σε όλους, όπως ακόμη και να καλυφθούν οι διαφορές μεταξύ συναδέλφων.

Επίσης οι αγρότες του Πηλίου ζήτησαν να γίνει άμεσα και μια συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Sports in

Τα 135 εκατ ευρώ της Παρί για το δίδυμο Ράμος/Νέβες και το «κοινό» με τους Κωστούλα και Μουζακίτη…

Στα 70 εκατ ευρώ η μεταγραφή του Ζοάο Νέβες από τη Μπενφίκα στην Παρί. Δηλαδή 5 εκατ ευρώ περισσότερα από εκείνα που της κόστισε η απόκτηση του Γκονζάλο Ράμος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024