Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Έρχεται νέο σύστημα αξιολόγησης στα ξενοδοχεία – Πού θα βασιστεί

Έρχεται νέο σύστημα αξιολόγησης στα ξενοδοχεία – Πού θα βασιστεί

Σε συνάντηση εργασίας με την υπουργό και την υφυπουργό Τουρισμού παρουσιάστηκε η σχετική μελέτη από τον πρόεδρο του ΞΕΕ για την αξιολόγηση στα ξενοδοχεία

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά το υπουργείο Τουρισμού στη θεσμοθέτηση ενός νέου συστήματος κατάταξης ξενοδοχείων βάσει κριτηρίων βιωσιμότητας, το οποίο δεν για πρώτη φορά εισάγεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Το συγκεκριμένο σύστημα κατάταξης θα περιλαμβάνει την αξιολόγηση και πιστοποίηση των ξενοδοχείων με βάση το περιβαλλοντικό και κοινωνικό τους αποτύπωμα.

Σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε για το σκοπό αυτό με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και την υφυπουργό Έλενα Ράπτη, παρουσιάστηκε η σχετική μελέτη από τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) Αλέξανδρο Βασιλικό και τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) Γιώργο Στασινό.

Τα δυο Επιμελητήρια εργάζονται από κοινού, εδώ και δυο χρόνια, προκειμένου να ενσωματώσουν σε ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σύστημα κριτηρίων, όλες τις πιστοποιήσεις καλών πρακτικών για τη βιωσιμότητα στη φιλοξενία.

Στρατηγική προτεραιότητα η τουριστική ανάπτυξη

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η υπουργός Τουρισμού δήλωσε: «Η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα του υπουργείου Τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό προχωράμε άμεσα στη θεσμοθέτηση ενός συστήματος κατάταξης των ελληνικών ξενοδοχείων, με βάση την ενσωμάτωση των αρχών της βιωσιμότητας και των εθνικών και ευρωπαϊκών κλιματικών στόχων.

Η αξιολόγηση των καταλυμάτων μέσω αυτού του συστήματος, αποτελεί παγκόσμια καινοτομία και εργαζόμαστε εντατικά προκειμένου να είμαστε έτοιμοι να το παρουσιάσουμε το ερχόμενο φθινόπωρο.»

Τι ανέφερε ο πρόεδρος του ΞΕΕ

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) Αλέξανδρος Βασιλικός δήλωσε: «Στη συζήτηση περί βιωσιμότητας και υπερσυγκέντρωσης το ΞΕΕ απαντά, όπως κάνει πάντα, με πράξεις.

Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που η υπουργός Τουρισμού υιοθέτησε και θα θεσμοθετήσει το προτεινόμενο σύστημα, το οποίο είναι αποτέλεσμα μιας δουλειάς δυο χρόνων μαζί με τον φίλο Πρόεδρο του ΤΕΕ, η οποία επιβεβαιώνει πως τα ελληνικά ξενοδοχεία με τις κατάλληλες πολιτικές μπορούν να είναι πρωταθλητές όχι μόνο στην ανάπτυξη και την απασχόληση αλλά και στη βιωσιμότητα».

Sports in

Η απέραντη θλίψη της Τελτσίδου και οι σκέψεις για αποχώρηση

Η πρωταθλήτρια μας και την επόμενη μέρα της ήττας δεν μπορούσε ακόμα να πιστέψει το λάθος και τον τρόπο που έχασε τον αγώνα γκρεμίζοντας τα όνειρα για Ολυμπιακή διάκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024