Ο κατεξοχήν μήνας των διακοπών, ο Αύγουστος, έφτασε και όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν να πάρουν το αεροπλάνο για να ταξιδέψουν σε κάποια ξένη χώρα, παρά το πλοίο για τα νησιά του Αιγαίου, αφού οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων έχουν πάρει φωτιά.

Αρκεί να σημειωθεί πως αν κάποιος πάρει το αεροπλάνο από την Αθήνα με προορισμό τη Βαλέτα της Μάλτας την επόμενη εβδομάδα, θα πληρώσει μόλις 47 ευρώ για μία πτήση που κρατάει περίπου 2 ώρες, ενώ αν πάρει το καράβι για να πάει σε κάποιο ελληνικό νησί όπως η Φολέγανδρος θα πληρώσει 83,70 ευρώ.

Πιο φθηνά στο εξωτερικό εν μέσω high season

Στις 7 Αυγούστου, αν κάποιος πετάξει για Ρώμη, που απέχει δύο ώρες από την Αθήνα, θα πληρώσει 80 ευρώ. Τόσα περίπου θα πληρώσει, όμως, και για 5 ώρες ταξίδι στα… Κουφονήσια, με το εισιτήριο να κοστίζει 79.50 ευρώ.

Ακόμη και η μετάβαση στη Λάρνακα της Κύπρου συμφέρει περισσότερο, καθώς με το αεροπλάνο θα πληρώσει ο επιβάτης 83 ευρώ και θα είναι εκεί σε λιγότερο από 2 ώρες, ενώ αν κάποιος πάει στην Ίο μέσα σε 4 ώρες, θα πληρώσει 84,70 ευρώ.

Αν τώρα προσθέσουμε και τον… βαπορίσιο καφέ ή κάποιο γεύμα, τότε είναι λογικό να προτιμούν ένα αεροπορικό εισιτήριο για το εξωτερικό από τα ακτοπλοϊκά.