Ο θρυλικός τραγουδιστής προέβη σε ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Ιnstagram με το χαρακτηριστικό έμβλημα απεξάρτησης Ανώνυμων Αλκοολικών, ανακοινώνοντας έτσι 34 χρόνια μακριά από ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ. Ο Έλτον Tζον κάθε χρόνο επιλέγει να γιορτάσει με τους αγαπημένους του την ημέρα αυτή.

View this post on Instagram

A post shared by Elton John (@eltonjohn)

«34 χρόνια καθαρός και νηφάλιος. Με αγάπη, Έλτον», δηλώνει στην ανάρτησή του ο διάσημος μουσικός στην τελευταία του ανάρτηση. Η εκτίμηση για τους αγαπημένους του δεν κρύβεται καθώς σε παλαιότερη ανάρτησή του, μάλιστα, γιορτάζοντας τα 30 χρόνια τότε, ευχαριστεί για τις ευχετήριες κάρτες και τα λουλούδια, αλλά και την ψυχολογική υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια – θεωρεί τον εαυτό του ευλογημένο. Στην ίδια ανάρτηση μάλιστα είχε δηλώσει πως αν δεν είχε πάρει αυτή την απόφαση τότε, τώρα θα ήταν ήδη νεκρός. Ενώ, το 2017 ο ίδιος δήλωσε το 2017 στο The Fix: «Μέσα σε έξι μήνες έγινα νηφάλιος, και καθαρός, και είμαι έτσι εδώ και 27 χρόνια».

View this post on Instagram

A post shared by Elton John (@eltonjohn)

Στα πρώτα χρόνια της λαμπρής καριέρας του ο τραγουδιστής είχε μπει σε έναν φαύλο κύκλο καταχρήσεων, ιδιαίτερα στις δεκαετίες των 70’s και 80’s. Παρόλη την δυσκολία, ως είναι λογικό, ο Ε. Τζον, παρατηρώντας τα αποτελέσματα της επιδημίας του AIDS αποφάσισε να απεμπλακεί από τις ουσίες. H ευαισθητοποίησή του μουσικού φαίνεται να τον οδήγησε στο να ιδρύσει τα τελευταία χρόνια και τον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό «Elton John AIDS Foundation», οργανισμός που έχει θέσει ως στόχο να τελειώσει η επιδημία του HIV εως το 2030.