Ο 30χρονος πρωταγωνιστής του «Κing of Staten Island» πήρε την απόφαση να επισκεφθεί και πάλι κέντρο αποκατάστασης ψυχικής υγείας καθώς αποτελεί παντοτινό του στόχο να θέτει αυτήν ως προτεραιότητα, σύμφωνα με το περιοδικό People. Έδω και έναν χρόνο ο ηθοποιός δουλεύει μανιωδώς έτσι ώστε να παραμένει απασχολημένος, με σκοπό την νηφαλιότητα του. Οι φίλοι και οι συγγενείς του Πιτ Ντείβιντσον, από την άλλη μεριά, δηλώνουν υπερήφανοι για την επιλογή του να προσέξει τον εαυτό του, ενώ στέκονται στο πλευρό του καθόλη του την προσπάθεια, αναφέρει η ίδια πηγή.

O σταρ της εκπομπής «Saturday Night Live» φαίνεται πως είναι συντετριμμένος από τον χωρισμό του με την ηθοποιό Μάντελιν Κλάιν – με την οποία έβγαιναν από τον Σεπτέμβριο του 2023. Ο 30χρονος πριν από την σχέση του με την πρωταγωνίστρια του «Οuter Banks», έβγαινε με την συμπρωταγωνίστριά του στο «Bodies Bodies Bodies» Τσέις Σούι Γουόντερς, ενώ στεκόταν πλάι και σε άλλες μεγάλες σταρ, όπως η Κιμ Καρντάσιαν και η Αριάνα Γκράντε.

Η είδηση για την εισαγωγή του ηθοποιού στο κέντρο έγινε γνωστή δύο εβδομάδες μετά τις δηλώσεις του αναφορικά με την απεξάρτηση από τον εθισμό του στην κεταμίνη, της οποίας χρήση έκανε καθημερινά.  Η κεταμίνη αποτελεί ένα ναρκωτικό του οποίου η χρήση εγκείται της αποσυνδετικής αναισθησίας – δηλαδή του να διαστρεβλώνει την αντίληψη της όρασης και του ήχου κι έτσι οι χρήστες να αποσυνδέονται από τον πόνο και το περιβάλλον. Η ουσία αναπτύχθηκε ως αναισθητικό για το πεδίο της μάχης τη δεκαετία του ’60, ενώ είναι νόμιμη για τη φαρμακευτική χρήση τόσο σε ανθρώπους όσο και σε ζώα από το ’70. Η χρήση, ωστόσο, κεταμίνης για ψυχιατρικούς λόγους δεν είναι ακόμη εγεκριμένη. Η κατάχρηση του ναρκωτικού μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλή σωματική ή υψηλή ψυχολογική εξάρτηση.

Σε σχέση με την χρήση ουσιών  εν γένει, Ο Ντείβιντσον αποκάλυψε πως, ενώ κατάφερε να ελέγξει την εξάρτηση στην προαναφερθείσα ουσία, η χρήση κάνναβης δεν αποτελεί παρελθόν για αυτόν.