Ο Σταμάτης Φασούλης μίλησε σε κυριακάτικη εφημερίδα για τις σχέσεις του με συναδέλφους, την Αλίκη Βουγιουκλάκη καθώς και τα σχέδια για την επόμενη σεζόν. Ο σκηνοθέτης αυτό το καλοκαίρι υπογράφει την επιθεώρηση του θεάτρου Άλσους.

Η συνεργασία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και η ιδιαίτερη σχέση τους

Ήρθε νωρίς ο καιρός να σκηνοθετήσω την Αλίκη. Δεν έκανα καλή παράσταση, γιατί τη θαύμαζα περισσότερο. Η Αλίκη ήταν μεγάλη σταρ το ’80 κι εγώ ήμουν ένας σκηνοθέτης που ψέλλιζε το πρώτο του σκηνοθετικό αλφάβητο.

Αλλά η σχέση μας ήταν πολύ δυνατή και, όταν μετά μου είπε να ξανασυνεργαστούμε, της είπα ότι επειδή έχουμε αυτή τη σχέση να μην ξαναδουλέψουμε μαζί, γιατί θα χαλάσει. Την αγαπούσα πολύ, με αγαπούσε πάρα πολύ, δεν ήθελα να μαλώσουμε ή να έρθουμε σε κόντρα πάνω στη δουλειά. Είναι από τις πιο ουσιαστικές σχέσεις που είχα στη ζωή μου, ειδικά τα τέσσερα τελευταία χρόνια, πριν φύγει.

Επόμενα σχέδια

Τον χειμώνα ετοιμάζω μια κωμωδία που έχω καιρό να παίξω, όμως δεν είναι ανακοινώσιμο. Μου αρέσει πολύ, γιατί επιστρέφω σε μια κωμωδία παλιά και άγνωστη που είναι εξαιρετική.

Η σχέση με το κοινό που δημιουργείται επί σκηνής είναι σημαντική;

Εκεί βρίσκω τον εαυτό μου. Δεν ξέρω να παίζω χωρίς κοινό. Αυτή η συνεννόηση είναι που με κάνει να έχω όσα προτερήματα έχω.