Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά για τους νησιωτικούς προορισμούς, με τους πρώτους αδειούχους του Αυγούστου να ετοιμάζουν βαλίτσες και να εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα.

Ήδη από νωρίς το πρωί, η κίνηση είναι αυξημένη, με τα πλοία που φεύγουν για Κυκλάδες και Δωδεκάνησα να σαλπάρουν με υψηλές πληρότητες.

Πολλοί είναι οι φοιτητές, αλλά και οι μαθητές που μετά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις επέλεξαν την Πάρο

Θέσεις υπάρχουν για όσους επιλέξουν να ταξιδέψουν τελευταία στιγμή, με πολλές παρέες και ζευγάρια να επιλέγουν τα νησιά για ολιγοήμερες διακοπές.

Πολλοί είναι οι φοιτητές, αλλά και οι μαθητές που μετά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις επέλεξαν την Πάρο ως τους ταξιδιωτικούς τους προορισμούς για το φετινό καλοκαίρι. Αρκετοί επέλεξαν και την Νάξο.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Στης ακρίβειας τον καιρό

Στης ακρίβειας τον καιρό, πολλοί είναι εκείνοι που είτε δεν θα πάνε διακοπές είτε επιλέγουν προορισμούς με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Αρκετοί θα φιλοξενηθούν από φίλους και συγγενείς και άλλοι θα επισκεφθούν τα εξοχικά τους, ενώ, δεν είναι λίγοι όσοι επέλεξαν φθηνά τουριστικά πακέτα.

Ενδεικτική είναι έρευνα του ΙΕΛΚΑ,  που πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα 23-29 Ιουνίου 2024, σύμφωνα με την οποία:

  • 1 στους 2 καταναλωτές (55%) δηλώνει ότι δεν θα κάνει διακοπές το 2024
  • 1 στους 3 (32%) δηλώνει ότι θα κάνει μεν διακοπές, αλλά πιο περιορισμένες
  • 6 στους 10 καταναλωτές δηλώνουν ότι οι δαπάνες τους φέτος θα είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι
  • 4 στους 10 ότι θα είναι μειωμένες άνω του 50%.

Στην ερώτηση για ποιο λόγο έλαβαν αυτή την απόφαση, αναφέρουν το μειωμένο διαθέσιμο εισόδημα λόγω ανατιμήσεων, αλλά κυρίως τα αυξημένα κόστη σε εισιτήρια (50%) και διαμονή (48%).