Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Εύβοια: Aπόσταση 150 χιλιομέτρων κάλυψε ο πυκνός καπνός (Βίντεο και εικόνες)

Φωτιά στην Εύβοια: Aπόσταση 150 χιλιομέτρων κάλυψε ο πυκνός καπνός (Βίντεο και εικόνες)

Ειδικά επεξεργασμένη δορυφορική φωτογραφία και βίντεο από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε και μαίνεται στην πολύπαθη μεγαλόνησο της Εύβοιας

Ολονύχτια μάχη με την φωτιά που μαίνεται αναμένεται να δώσουν οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην Εύβοια. Η φωτιά καίει από το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Πισσώνας του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Ευβοίας.

Όπως θα διαπιστώσετε σε ειδικά επεξεργασμένη δορυφορική φωτογραφία και βίντεο από το meteo.gr, ο καπνός διήνυσε απόσταση 150 χιλιομέτρων από την ώρα που ξέσπασε η φωτιά μέχρι και τις 19:30, φτάνοντας μέχρι το Μυρτώο Πέλαγος.

Σύμφωνα με το meteo.gr, η εξάπλωση της φωτιάς καθοδηγείται κύρια από τους βόρειους ανέμους και την πολύ χαμηλή εκτιμώμενη περιεχόμενη υγρασία των δασικών καυσίμων, στοιχεία που συνδυαστικά αυξάνουν τόσο την ταχύτητα εξάπλωσης όσο και τη δημιουργία κηλιδώσεων (ενάρξεις νέων εστιών λόγω παραγωγής και μεταφοράς καυτρών).

Η μεγάλη διασπορά του καπνού παρουσιάζεται επίσης και στο επόμενο βίντεο, το οποίο καλύπτει χρονικά την περίοδο από την έναρξη της πυρκαγιάς έως και αργά το απόγευμα (19:30) της Τετάρτης 31 Ιουλίου 2024.

Η πυρκαγιά καίει αυτή την ώρα πευκοδάσος και η όποια υγρασία από τα εναέρια μέσα που σταμάτησαν πλέον, έχει εξατμιστεί λόγω του θερμικού φορτίου. Οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν ενώ έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες για να μην επεκταθούν οι φλόγες.

Βίντεο:

Η φωτιά έχει καλύψει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κεντρικής Εύβοιας και στην ουσία καταστρέφει το μοναδικό κομμάτι πευκοδάσους που είχε μείνει ανέγγιχτο και από τις προηγούμενες καταστροφές που έχει βιώσει το νησί πριν τρία χρόνια.

Βίντεο και φωτογραφίες του in με τον καπνό από τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια στον ουρανό της Αθήνας:

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση όπου επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής οι οποίες ενισχύθηκαν. Συγκεκριμένα, στην περιοχή έχουν μεταβεί 183 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομαντος και 52 οχήματα.

Live εικόνα του Forecast Weather από την κάμερα πυρασφάλειας του Δήμου Χαλκιδέων:

Για την αεροπυρόσβεση διατέθηκαν 19 εναέρια μέσα (11αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα) εκ των οποίων 2 ελικόπτερα για συντονισμό. Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν με τη δύση του ηλίου.

Ο καπνός από τη φωτιά στην Εύβοια έχει καλύψει τον δυτικό ορίζοντα του Ν. Αττικής (live εικόνα):

Sports in

Τα 135 εκατ ευρώ της Παρί για το δίδυμο Ράμος/Νέβες και το «κοινό» με τους Κωστούλα και Μουζακίτη…

Στα 70 εκατ ευρώ η μεταγραφή του Ζοάο Νέβες από τη Μπενφίκα στην Παρί. Δηλαδή 5 εκατ ευρώ περισσότερα από εκείνα που της κόστισε η απόκτηση του Γκονζάλο Ράμος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024