Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Εύβοια: Ξεκινούν πτήσεις τα εναέρια μέσα

Φωτιά στην Εύβοια: Ξεκινούν πτήσεις τα εναέρια μέσα

Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στην Εύβοια έδωσαν οι πυροσβέστες - Η φωτιά αν και δεν απειλεί κατοικίες, εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία

Βελτιωμένη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Εύβοια, ανάμεσα σε οικισμούς του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων. Αν και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, η φωτιά εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία καθώς καίει σε δύσβατο σημείο της κορυφογραμμής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι επίγειες δυνάμεις μαζί με τη δασική υπηρεσία εστίασαν ανατολικά του οικισμού Αφράτι, δημιουργώντας με μηχανήματα έργου αντιπυρικές ζώνες ώστε να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς.

Σημειώνεται ότι επειδή πλέον έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες ώστε να περιορίσουν το μέτωπο της πυρκαγιάς, ενώ ήδη ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα για να ξεκινήσουν τις ρίψεις νερού από αέρος.

Μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και συγκεκριμένα 183 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος και 52 οχήματα καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών, ενώ από αέρος επιχείρησαν 19 εναέρια μέσα (11αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων 2 ελικόπτερα για συντονισμό).

Επιπλέον τοπική αυτοδιοίκηση και Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν με μηχανήματα έργου και υδροφόρες, ενώ δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για την διευκόλυνση της μετακίνησης των κατοίκων. Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πολιτικής προστασίας γίνεται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Τρεις φορές ήχησε το 112 – Εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί

Το μεσημέρι της Τετάρτης εστάλη μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή του Πισσώνα να είναι σε ετοιμότητα: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πισσώνας Εύβοιας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λίγο πριν τις 16.30 εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Αφράτι: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αφράτι Ευβοίας απομακρυνθείτε προς Βασιλικό» ανέφερε το μήνυμα.

Το τελευταίο μήνυμα από το 112 εστάλη στις 17:22 και καλούσε τους κατοίκους των περιοχών Καμάρι, Καλύβια και Άγιος Γεώργιος Αρμά να απομακρυνθούν προς Χαλκίδα.

Στην Αθήνα έφτασε ο καπνός από την Εύβοια

Στον Αττικό ουρανό έφτασε την Τετάρτη το μεσημέρι ο καπνός από την  φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πισσώνας του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Ευβοίας. Η φωτιά έλαβε μεγάλες διαστάσεις και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν ολονύχτια  μάχη προκειμένου να σωθούν οι οικισμοί και το πευκοδάσος που βρίσκονται στην περιοχή.

Το πύρινο μέτωπο ήταν τόσο μεγάλο που οι καπνοί έφτασαν να κατακλύσουν χθές το μεσημέρι τον ουρανό της Αθήνας.

Φωτιά στην Εύβοια: Δείτε φωτογραφίες του in με τον καπνό στον Αττικό ουρανό

Στιγμιότυπα από το καπνό που έφτασε στην Αθήνα

Στιγμιότυπα από το καπνό που έφτασε στην Αθήνα

Στιγμιότυπα από το καπνό που έφτασε στην Αθήνα

Φωτιά στην Εύβοια: Δείτε το βίντεο

Sports in

Τσελίδης: «Έγινε πραγματικότητα το όνειρό μου» (vid)

Ο Θοδωρής Τσελίδης μίλησε για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο τζούντο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024