Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Εύβοια: Στη μάχη με τις φλόγες συνδράμουν και ρουμάνοι πυροσβέστες

Φωτιά στην Εύβοια: Στη μάχη με τις φλόγες συνδράμουν και ρουμάνοι πυροσβέστες

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στην Εύβοια - Οι ρουμάνοι πυροσβέστες είχαν έρθει ξανά το 2021 για να βοηθήσουν

Ανεξέλεγκτο μαίνεται το μέτωπο της φωτιάς στην Εύβοια, ενώ για να συνδράσουν στο τιτάνιο έργο της κατάσβεσης ήρθαν ξανά στη χώρα μας ρουμάνοι πυροσβέστες. Δύναμη πυρόσβεσης από τη γειτονική χώρα είχε έρθει ξανά το 2021 στη φονική πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη.

Όπως αναφέρει το evima.gr, αργά χθες το απόγευμα εστάλη νέο 112 για την εκκένωση τριών ακόμα χωριών. Οι φλόγες καίνε το μόνο κομμάτι που έχει μείνει ανέπαφο στην κεντρική Εύβοια, με τις φωτογραφίες από το σημείο να είναι αποκαρδιωτικές. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν κυριολεκτικά μάχη για να μην απειληθούν σπίτια.

«Η δυσκολότερη από όλες τις επικίνδυνες πυρκαγιές που αντιμετωπίζουμε, λόγω της γεωμορφολογίας του εδάφους και των ισχυρών ανέμων εξελίσσεται στην Εύβοια», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης. «Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Πισσώνας. Οι ριπές των ανέμων φτάνουν τα 7 bf, ενώ τα πολύ χαμηλά ποσοστά υγρασίας δημιουργούν διαρκώς κηλιδώσεις και νέες εστίες νοτιότερα της πυρκαγιάς».

«Η φωτιά της Εύβοιας είναι η δυσκολότερη από όλες λόγω γεωμορφολογίας του εδάφους και των ισχυρών ανέμων» λένε από την Πυροσβεστική

Όπως είπε, γι’ αυτό τον λόγο εκδόθηκαν τρία μηνύματα από το 112, το πρώτο για την ενημέρωση, το δεύτερο για την απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Αφράτι και το τρίτο για την απομάκρυνση τους μικρούς οικισμούς Καμάρι, Καλύβια και Άγιο Γεώργιο Αρμά με κατεύθυνση προς Χαλκίδα.

Επιχειρεί μεγάλη δύναμη πυροσβεστικής

Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς επιχειρούν πολύ ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή μάχη με τις φλόγες δίνουν 145 πυροσβέστες με 7 ομάδες δασοκομάντος και 43 οχήματα και μεγάλος αριθμός εθελοντών.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 19 εναέρια μέσα, 11 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα και 2 ελικόπτερα ακόμη για το συντονισμό τους. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, ενώ έχουν αναπτυχθεί και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των κατοίκων.

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς αναμένεται πολύ υψηλός και σήμερα, με το δείκτη επικινδυνότητας να είναι στο επίπεδο 4 σε πολλές περιοχές της χώρας. Οι πολίτες, για τη δική τους ασφάλεια, θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πολιτικής προστασίας γίνεται από το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Sports in

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (1/8): Πού θα δείτε τις ρεβάνς ΑΕΚ-Παναθηναϊκού και τη δράση από το Παρίσι

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων της Πέμπτης (1/8)

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024