Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στο Κορωπί: Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στην Αγία Μαρίνα

Φωτιά στο Κορωπί: Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στην Αγία Μαρίνα

Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία των οχημάτων - Στη φωτιά στο Κορωπί επιχειρούν 85 πυροσβέστες με 25 οχήματα και επτά εναέρια μέσα

Καλύτερη εικόνα έχει η φωτιά στο Κορωπί που εκδηλώθηκε σήμερα σε χαμηλή βλάστηση στην Αγία Μαρίνα. Η πυρκαγιά έκαιγε κοντά σε σπίτια και, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, το πύρινο μέτωπο ελέγχθηκε μέσα σε δύο ώρες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η πυρκαγιά είναι σε ύφεση και στο σημείο επιχειρούν 85 πυροσβέστες με 4 ομάδες δασοκομάντος και 25 οχήματα και από αέρος 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλη την περιοχή του Κορωπίου, που είχε διακοπεί λόγω πυρκαγιάς, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται, ότι συνολικά έχουν εκδοθεί τρία μηνύματα του 112. Συγκεκριμένα: Στις 11:25 εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα προς τους κατοίκους καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Η φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση κοντά σε οικιστική ζώνη – Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν μέσω 112 να εκκενώσουν

Πυκνοί μαύροι καπνοί καλύπτουν την περιοχή δίπλα στα σπίτια

Λίγο αργότερα, στις 11:34, εκδόθηκε νέο 112, προκειμένου όσοι βρίσκονταν στο Μεγάλο Μετόχι Αγίας Μαρίνας Κορωπίου να απομακρυνθούν από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Λεωφόρο Κορωπίου-Αγίας Μαρίνας.

Τέλος, στις 12:00 ήχησε εκ νέου το 112 καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν από Μεγάλο Μετόχι και Ξελαφτάκι Αγίας Μαρίνας Κορωπίου προς την οδό Αγίου Δημητρίου και την Παραλιακή Λεωφόρο.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η Εύβοια – Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Παράλληλα, ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις παραμένουν στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στον Πισσώνα Ευβοίας.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν έχει ενεργό μέτωπο με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να είναι σε επιφυλακή ώστε να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις εντός του καμένου.

Στο σημείο επιχειρούν 200 πυροσβέστες με 9 ομάδες δασοκομάντος, 52 οχήματα και 18 εναέρια (11 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα).

Συνδρομή παρέχουν, επίσης, εθελοντές ενώ η τοπική αυτοδιοίκηση και οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν με μηχανήματα έργου και υδροφόρες.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ)

Sports in

Η απέραντη θλίψη της Τελτσίδου και οι σκέψεις για αποχώρηση

Η πρωταθλήτρια μας και την επόμενη μέρα της ήττας δεν μπορούσε ακόμα να πιστέψει το λάθος και τον τρόπο που έχασε τον αγώνα γκρεμίζοντας τα όνειρα για Ολυμπιακή διάκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024