Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Κορωπί: Φωτιά τώρα στην Αγία Μαρίνα κοντά σε σπίτια – Νέο 112 για εκκένωση

Κορωπί: Φωτιά τώρα στην Αγία Μαρίνα κοντά σε σπίτια – Νέο 112 για εκκένωση

Τα σημεία όπου η Τροχαία προχωρεί σε εκτροπές κυκλοφορίας - Επιχειρούν επίγειες δυνάμεις με 75 πυροσβέστες, 30 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων και επτά εναέρια

Φωτιά τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αγία Μαρίνα στο Κορωπί. Η πυρκαγιά καίει σε χαμηλή βλάστηση αλλά είναι κοντά σε σπίτια.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο έχουν ενισχυθεί. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 11:15.

Στο σημείο επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 4 ομάδες δασοκομάντος, 30 οχήματα και από αέρος δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 αρχικώς να είναι σε ετοιμότητα και στη συνέχεια να εκκενώσουν την περιοχή

Εκτροπές κυκλοφορίας

Λόγω της εκδήλωσης της πυρκαγιάς διενεργούνται εκτροπές κυκλοφορίας των οχημάτων. Συγκεκριμένα, στη συμβολή των λεωφόρων Αγίας Μαρίνας και Αγίου Δημητρίου στην περιοχή του Αμπελώνα Κορωπίου, στη λεωφ. Αγίας Μαρίνας και Ταξιαρχών καθώς και στη συμβολή Καρπάθου και Ιθάκης.

Επίσης, εκτροπές πραγματοποιούνται στη λεωφόρο Αγίου Δημητρίου και Αθηνών – Σουνίου, στη λεωφ. Αγίου Δημητρίου και Σπάρτης, στη Χαραυγής και Ναυπάκτου, καθώς και στη συμβολή Χαραυγής και Σπάρτης.

Πυκνός μαύρος καπνός καλύπτει τους οικισμούς

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του MEGA, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες εκεί που καίει η φωτιά, με τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής να κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού. Ο πυκνός μαύρος καπνός καλύπτει τον ουρανό πάνω από τους οικισμούς.

Να σημειωθεί ότι σε αρκετά σημεία του πύρινου μετώπου δεν υπάρχει οδικό δίκτυο, όπου επιχειρούν ήδη τα επτά πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής που μπορούν να προσεγγίσουν συμβάλλοντας στο έργο των εναέριων μέσων.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κρωπίας «η φωτιά κατευθύνεται προς την περιοχή Ξελαφτάκη του Αγίου Δημητρίου», ενώ οι άνεμοι φαίνεται να σπρώχνουν τη φωτιά προς διάσπαρα σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή.

Ειδοποιήσεις 112

Για την ενημέρωση όσων βρίσκονται στην περιοχή, εστάλησαν τρεις ειδοποιήσεις του 112, στις 11:25, στις 11:34 και στις 12:00.

Η τρίτη ειδοποίηση ενημέρωνε όσους βρίσκονται στις περιοχές Μεγάλο Μετόχι και Ξελαφτάκι να απομακρυνθούν προς Αγίου Δημητρίου και Παραλιακή Λεωφόρο.

Η προηγούμενη αφορούσε οδηγία για απομάκρυνση των κατοίκων προς Λεωφόρο Κορωπίου – Αγίας Μαρίνας.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σήμανε συναγερμός λίγο πριν από το μεσημέρι και στο σημείο έσπευσε αρχικώς δύναμη με  55 πυροσβέστες, 10 οχήματα και 4 ομάδες πεζοπόρων, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί μηχανήματα έργου και υδροφόρων ΟΤΑ.

Sports in

Αυτό είναι το βίντεο πίσω από την πιο συναρπαστική φωτογραφία των Ολυμπιακών Αγώνων

Η φωτογραφία απαθανάτισε τον αθλητή του σερφ Γκαμπριέλ Μεδίνα, ο οποίος μοιάζει να αιωρείται πάνω στη θάλασσα και την σανίδα του να ακολουθεί

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024