Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η γνωστή DJ από την Πολωνία, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στη Μύκονο.

Η απολογία της  διήρκησε πάνω από οκτώ ώρες ενώ της επιβλήθηκε η καταβολή εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ αλλά και εμφάνιση στις ελληνικές προξενικές αρχές, στη Βαρσοβία.

Την 27η Ιουλίου, οι αρχές συνέλαβαν τρία άτομα: Τον αρχηγό της οργάνωσης, τον διανομέα και την εν λόγω DJ από την Πολωνία, που έπαιζε μουσική σε γνωστά μαγαζιά της Μυκόνου.

Η DJ ωστόσο στην απολογία της ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη διακίνηση ναρκωτικών ενώ αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Η οργάνωση είχε πλήθος «υπηρεσιών», όπως τιμοκατάλογο, στον οποίο αναγράφονταν το είδος και οι τιμές των ναρκωτικών, αλλά και διανομέα, που παρέδιδε τις ναρκωτικές ουσίες απευθείας στους υποψήφιους αγοραστές.

Ο αρχηγός ήταν από την Πολωνία, όπως και η DJ, ο ρόλος της οποίας ήταν σημαντικός καθώς, λόγω της ιδιότητας ως μουσικού, δικαιολογούσε τη μακρά διαμονή των μελών της οργάνωσης στο νησί. Πολλές φορές, μάλιστα, εκτελούσε και χρέη συνοδού του διανομέα και ήταν παρούσα στις αγοραπωλησίες, ώστε το κύκλωμα να μην κινεί υποψίες.

Το menu και οι τιμές

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη κοινή αστυνομική επιχείρηση, πρωινές ώρες του Σαββάτου, 27 Ιουλίου 2024, από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου και του Κλιμακίου Ειδικών Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν -3- άτομα, μεταξύ αυτών και το αρχηγικό μέλος, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και του Νόμου για τα όπλα.

Η ΕΛ.ΑΣ. βρήκε, μάλιστα, και τον τιμοκατάλογο του κυκλώματος: