Έναν επικίνδυνο κακοποιό, δραπέτη φυλακών, συνέλαβαν σε τυχαίο έλεγχο, το πρωί της Πέμπτης, στην Πάτρα, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης.

Πρόκειται για Ρουμάνο υπήκοο, ο οποίος επέβαινε σε όχημα. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του ελέγχου του από τους αστυνομικούς, δήλωνε συνεχώς ψεύτικα στοιχεία για να τους παραπλανήσει, ενώ αντέδρασε κατά τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, κατάφεραν ωστόσο να ταυτοποιήσουν τον δράστη ο οποίος όπως προέκυψε εξέτιε ποινή φυλάκισης 20 ετών καταδικασμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και διάπραξη ληστειών.

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, στην κατοχή του δράστη βρήκαν και κατέσχεσαν ένα πιστόλι, γεμιστήρα με σφαίρες καθώς και σπρέι πιπεριού.

Τα στοιχεία του Ρουμάνου κακοποιού ήδη έχουν σταλεί στην Αθήνα για να ερευνηθεί σε ποιες άλλες έκνομες πράξεις.

Το παρελθόν του δράστη

Αστυνομικός τον είχε εντοπίσει κι ενώ ήταν καταζητούμενος για κλοπές.

Ο αστυνομικός του ζήτησε να σταματήσει, αλλά αυτός σταμάτησε ένα αυτοκίνητο, για να πάρει ως όμηρο τον οδηγό, προσπαθώντας να διαφύγει.

Τον άγνωστο δράστη παρακολουθούσαν και αστυνομικοί από τον νομό Ηλείας, στο πλαίσιο έρευνας για τη εξιχνίαση κλοπών και διαρρήξεων.

Τουλάχιστον έξι πυροβολισμοί έπεσαν στην περιοχή της Αγίας Σοφίας κατά τη διάρκεια της καταδίωξης του Ρουμάνου κακοποιού. “Μην φοβάσαι δεν έχω τίποτα μαζί σου” είπε στον οδηγό που βρήκε στο δρόμο και τον οποίο κράτησε ως όμηρο.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, εργαζόμενος σε συνεργείο, υπέστη σοκ. Ο κακοποιός τον αναγκάζει να τον οδηγήσει σε συγκεκριμένη πολυκατοικία. Ο αστυνομικός σταματάει έναν οδηγό ντελίβερι του δείχνει την αστυνομική του ταυτότητα και του παίρνει το μηχανάκι. Μετά από καταδίωξη ολίγων λεπτών ο δράστης πυροβολεί και τραυματίζει τον αστυνομικό.

Στη συνέχεια ο δράστης βγαίνει από το αμάξι και διαφεύγει. Το όπλο του εκπυρσοκροτεί και η σφαίρα περνάει σε απόσταση αναπνοής από διερχόμενη γυναίκα, η οποία πέφτει και τραυματίζεται. Στη συνέχεια ο Ρουμάνος ταμπουρώθηκε σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου επί της οδού Μακεδονίας όπου διέμενε.