Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: Εκτός φυλακής ο σταθμάρχης Λάρισας

Τέμπη: Εκτός φυλακής ο σταθμάρχης Λάρισας

Θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι τη δίκη, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το 2025.

Την πόρτα των φυλακών Λάρισας πέρασε ο μοιραίος σταθμάρχης Βασίλης Σαμαράς, ο οποίος εκτελούσε βάρδια το βράδυ του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

Υπενθυμίζεται ότι ο σταθμάρχης είχε προφυλακιστεί λίγες ώρες μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα πριν από 17 μήνες και η προσωρινή του κράτηση έληγε την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο 60χρονος αντιμετωπίζει σωρεία αδικημάτων για τον θάνατο 57 ανθρώπων και τον τραυματισμό 181 επιβατών από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

Το σκεπτικό του ανακριτή

Ο δικηγόρος του είχε καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης μέχρι να πραγματοποιηθεί η δίκη.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας είχε προτείνει την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης στις φυλακές Λάρισας με κατ’ οίκον περιορισμό και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, κάτι που έγινε δεκτό από τον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικές αρχές έκριναν θετικά το αίτημα αποφυλάκισης, καθώς ο σταθμάρχης δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Τέλος, νομικές και δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι η δίκη θα μπορέσει να ξεκινήσει στις αρχές του 2025, δύο χρόνια μετά το δυστύχημα που βύθισε όλη τη χώρα στο πένθος.

Νέες διώξεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι ασκήθηκε από την Εισαγγελία της Λάρισας, μετά από πρόταση του Εφέτη ανακριτή, νέα δίωξη για διατάραξη ασφαλείας συγκοινωνιών διά παραλείψεως, με δόλο και κατ΄ εξακολούθηση κατά της προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), Ιωάννας Τσιαπαρίκου, για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Επίσης, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διεξήχθη μετά την μήνυση συγγενών θυμάτων, ασκήθηκε δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατά τριών προοανακριτικών υπαλλήλων της Πυροσβεστικής και ενός ανώτερου αξιωματικού, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Για ιατροδικαστές και δικαστικούς εμπειρογνώμονες που περιλαμβάνονταν στην μήνυση, η υπόθεση αρχειοθετήθηκε, ενώ για τους δικαστικούς λειτουργούς που περιλαμβάνονταν επίσης στη μήνυση η υπόθεση θα εξεταστεί από άλλους εισαγγελικούς λειτουργούς εκτός Λάρισας.

Μετά την ποινική δίωξη στην πρόεδρο της ΡΑΣ και τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους, οι κατηγορούμενοι ανέρχονται πλέον σε 41.

Sports in

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (1/8): Πού θα δείτε τις ρεβάνς ΑΕΚ-Παναθηναϊκού και τη δράση από το Παρίσι

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων της Πέμπτης (1/8)

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024