Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o

Σε έχω δει, κάπου σε ξέρω: Οι πιο extreme μεταμορφώσεις που έχουν κάνει ηθοποιοί για έναν ρόλο

Από εξαντλητικές δίαιτες μέχρι make-up που κρατάνε ώρες, πολλοί ηθοποιοί έχουν τσαλακώσει την εικόνα τους για ένα ρόλο.

«Η υποκριτική είναι κάτι μαγικό. Μπορείς να αλλάζεις εμφάνιση και συμπεριφορά. Μπορείς να είσαι οποιοσδήποτε» είχε δηλώσει κάποτε η Αλίσια Γουίτ, που γνωρίσαμε μέσα από ταινίες όπως «Dune» και «Twin Peaks». Ωστόσο υπάρχουν κι αυτοί οι ηθοποιοί που όχι απλά αλλάζουν, αλλά μεταμορφώνονται – γίνονται ένα με τους ρόλους που υποδύονται.

Είναι τόσο μεγάλη η αλλαγή τους, που πολλές φορές δεν τους αναγνωρίζεις βλέποντάς τους στις πρώτες σκηνές της ταινίας. Κάτι το οποίο συνέβη, βλέποντας το πρώτο trailer της σειράς «The Penguin» που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες. Εκεί που στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται ο Κόλιν Φάρελ, ωστόσο δεν θυμίζει σε τίποτα τον άνθρωπο εκείνον που μπήκε στη λίστα με τους πιο σέξι άνδρες του πλανήτη, σύμφωνα με το περιοδικό Company.

Με αφορμή την εμφάνιση του Κόλιν Φάρελ στον ρόλο του Πιγκουίνου, ρίχνουμε μια ματιά σε εκείνους τους ηθοποιούς που όχι απλά άλλαξαν, αλλά τσαλάκωσαν την εικόνα τους για μπουν στο πετσί του ρόλου.

H Σαρλίζ Θερόν στο «The Monster».

Σαρλίζ Θερόν, «The Monster»

Από τις πιο ωραίες ηθοποιούς του Χόλιγουντ, που δεν δίστασε να αλλάξει εντελώς την εμφάνισή της για να υποδυθεί την Αϊλίν Γουόρνος στην ταινία «The Monster». Η Σαρλίζ Θερόν πήρε περίπου 15 κιλά και περνούσε ώρες στο make up για να θυμίζει την κατά συρροή δολοφόνο. Και ναι, κέρδισε το Όσκαρ για αυτή την ερμηνεία της.

Ο Μάθιου ΜακΚόναχι στο «Dallas Buyers Club».

Μάθιου ΜακΚόναχι, «Dallas Buyers Club»

Μέχρι τότε τον ξέραμε όλοι ως έναν συμπαθητικό ηθοποιό, που παίζει κυρίως χαλαρούς ρομαντικούς ρόλους. Ωστόσο το 2013, προκειμένου να υποδυθεί τον Ρον Γούντροοφ, έχασε περίπου 25 κιλά. «Το έκανα όμως με τον σωστό τρόπο, καθώς χρειάστηκα περίπου 4 μήνες για να τα καταφέρω» θα πει μερικά χρόνια μετά: «Δεν ένιωσα ότι βασάνισα τον εαυτό μου. Το πιο δύσκολο ήταν να επιλέξω αυτόν τον ρόλο».

Ο Κρίστιαν Μπέιλ στο «The Machinist»

Κρίστιαν Μπέιλ, «The Machinist»

Από τους ηθοποιούς που μας έχουν συνηθίσει στις μεταμορφώσεις στη μεγάλη οθόνη. Ωστόσο για το φιλμ «The Machinist», η αλλαγή του Κρίστιαν Μπέιλ ήταν τρομακτική. Για τέσσερις μήνες ο ηθοποιός έτρωγε μόνο μια κονσέρβα τόνο και ένα μήλο την ημέρα, ενώ γυμναζόταν σκληρά. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει περίπου 30 κιλά.

Η Νάταλι Πόρτμαν στο «Black Swan».

Νάταλι Πόρτμαν, «Black Swan»

«Υπήρχαν βράδια που ένιωθα ότι θα πεθάνω» είχε απαντήσει, όταν την ρώτησαν πόσο εύκολο ήταν να μεταμορφωθεί για τις ανάγκες της ταινίες «Black Swan». Η Νάταλι Πόρτμαν χρειάστηκε να χάσει 10 κιλά σε μικρό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα κάθε μέρα να τρώει μόνο καρότα και αμύγδαλα, ενώ την ίδια ώρα περνούσε 8 ώρες την ημέρα στην προπόνηση μπαλέτου. Όπως παραδέχθηκε, ο ρόλος της άφησε σωματικά και πνευματικά άδεια, αλλά τουλάχιστον κέρδισε το Όσκαρ.

Ο Τομ Χάρντι στο «Bronson».

Τομ Χάρντι, «Bronson»

Ακόμα ένας ηθοποιός που έχει βάλει τις αλλαγές στο… καθημερινό του πρόγραμμα. Ο Τομ Χάρντι αποφάσισε να υποδυθεί τον εγκληματία Τσαρλς Μπρόνσον στην «Bronson» και είχε μόλις πέντε εβδομάδες στη διάθεσή του για να μεταμορφωθεί. «Άρχισα να τρώω κοτόπουλο και ρύζι στην αρχή, ενώ μετά έπεσα με τα μούτρα στις πίτσες, το παγωτό και τα αναψυκτικά» θυμάται ο σταρ του Χόλιγουντ. Τελικά, άρχισε να παίρνει 3,5 κιλά κάθε εβδομάδα με αυτή την διατροφή «που δεν ήταν η πιο υγιεινή, αλλά τρέχαμε να προλάβουμε τον χρόνο».

Ο Κόλιν Φάρελ στο «The Penguin».

Κόλιν Φάρελ, «The Penguin»

Ο κάποτε πιο σέξι άνδρας του πλανήτη, μεταμορφώθηκε σε έναν άσχημο, σημαδεμένο και αδίστακτο εγκληματία, προκειμένου να υποδυθεί τον Πιγκουίνο τόσο στην ταινία «The Batman» του 2022, όσο και για τη σειρά «The Penguin» που έρχεται τον Σεπτέμβριο. Όπως έγινε γνωστό, κάθε πρωί ο Κόλιν Φάρελ καθόταν για τρεις ώρες στην καρέκλα του make up artist για να αλλάξει την εμφάνισή του. Ωστόσο, το αποτέλεσμα μόνο επιτυχημένο μπορεί να θεωρηθεί: όπως είπε, πήγαινε να πάρει καφέ και κανείς δεν τον αναγνώριζε.

Sports in

Οριστικό: Με Καλάθη η Εθνική στον «τελικό» με την Αυστραλία

Ο Νικ Καλάθης ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και θα είναι στη διάθεση του Βασίλη Σπανούλη για το ματς-τελικό της Εθνικής με την Αυστραλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024