Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Ποια πόλη της ψηφίστηκε ως ο καλύτερος προορισμός στην Ευρώπη για το 2024

Ιταλία: Ποια πόλη της ψηφίστηκε ως ο καλύτερος προορισμός στην Ευρώπη για το 2024

Έτοιμοι για μία γρήγορη βόλτα;

Εάν ανήκετε στην κατηγορία τουριστών που λατρεύετε να χάνεστε στα σοκάκια, τις τοπικές επιχειρήσεις και τα μουσεία του τόπου που επισκέπτεστε, τότε αυτή η ιταλική πόλη είναι ο ιδανικότερος προορισμός για εσάς.

Νωρίτερα φέτος, η οικονομική ιστοσελίδα Insider Monkey μοιράστηκε τη λίστα με τις ιδανικότερες για περίπατο πόλεις στον κόσμο. Πήρε αυτές τις βαθμολογίες, χαρτογράφησε την απόσταση μεταξύ των πέντε κορυφαίων τουριστικών αξιοθέατων κάθε προορισμού και έλεγξε την ποιότητα του αέρα, τους δείκτες εγκληματικότητας  για να διασφαλίσει περαιτέρω τη δυνατότητα περιπάτου.

Αφού εξέτασε όλα τα στοιχεία, την πρωτιά κατέλαβε η Φλωρεντία.

«Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Φλωρεντία της Ιταλίας – μια πόλη που προσφέρει αναγεννησιακή ιστορία και διαχρονική αρχιτεκτονική με κάθε της βήμα», σημειώνει η ιστοσελίδα.

Τα σημαντικότερα αξιοθέατά της βρίσκονται σε απόσταση λιγότερο του 1 χλμ μεταξύ τους

Φλωρεντία

Δρόμος στη Φλωρεντία

Σύμφωνα με την έκθεση, η ποιότητα του αέρα της πόλης κατατάσσεται επίσης σε υψηλή θέση. Τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως η Πινακοθήκη Ουφίτσι, το Ponte Vecchio, η Piazza della Signoria, η Piazza del Duomo και ο καθεδρικός ναός της Santa Maria del Fiore, βρίσκονται όλα σε απόσταση λιγότερο του ενός χιλιομέτρου το ένα από το άλλο, καθιστώντας εύκολη τη μετάβαση σε όλα αυτά με τα πόδια μέσα σε 10 λεπτά.

Η πρώτη πεντάδα

Μαζί με τη Φλωρεντία στην κορυφή της λίστας είναι η Ρίγα της Λετονίας, στη θέση 2, με τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της να βρίσκονται όλοι σε απόσταση 1,5 μιλίων, το Αμβούργο της Γερμανίας, στην τρίτη θέση με τα σημεία του σε απόσταση 2 μιλίων και το Πόρτο της Πορτογαλίας στην τέταρτη θέση, με τα καλύτερα αξιοθέατά του σε απόσταση 2,2 μιλίων.

ρίγα

Σοκάκι στη Ρίγα

Αμβούργο

Αμβούργο

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Μαδρίτη, όπου οι ταξιδιώτες θα βρουν τα καλύτερα αξιοθέατα σε απόσταση 2,2 μιλίων. Η πόλη είχε ελαφρώς χαμηλότερο δείκτη ποιότητας αέρα από την Πορτογαλία, γεγονός που την έριξε μόλις μία θέση πιο κάτω στη λίστα. Παρόλα αυτά, είναι ένα μέρος που η ομάδα σημειώνει ότι αξίζει να περπατήσετε.

«Η δυνατότητα περιπάτου της πόλης είναι πιο εμφανής σε κεντρικές περιοχές όπως η Puerta del Sol και το πάρκο Retiro, τα οποία είναι και τα δύο ιστορικά ορόσημα», αναφέρεται. «Η Μαδρίτη διαθέτει επίσης ένα προσβάσιμο σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών που συμπληρώνει την περιπατητική διάταξη της πόλης».

Δείτε τις υπόλοιπες πόλεις της λίστας εδώ.

Sports in

Η απέραντη θλίψη της Τελτσίδου και οι σκέψεις για αποχώρηση

Η πρωταθλήτρια μας και την επόμενη μέρα της ήττας δεν μπορούσε ακόμα να πιστέψει το λάθος και τον τρόπο που έχασε τον αγώνα γκρεμίζοντας τα όνειρα για Ολυμπιακή διάκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024