Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Σφριγηλό δέρμα: Τρεις συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε

Σφριγηλό δέρμα: Τρεις συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε

Συμβουλές από τη celebrity facialist, Mila Moursi για σφριγηλό δέρμα σε πρόσωπο και σώμα.

Κάθε συμβουλή για σφριγηλό δέρμα σε πρόσωπο και σώμα είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενη- πόσω μάλλον όταν προέρχεται από μια expert που εμπιστεύονται οι απαιτητικοί stars με κλειστά μάτια, όπως είναι η  Mila Moursi.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της η ειδικός μοιράστηκε 3 τρόπους για να κάνετε την επιδερμίδα σας πιο σφριγηλή και νεανική, οπότε κρατήστε σημειώσεις κι εντάξτε τους στην καθημερινότητά σας.

#1 Κάντε dry brushing

Η Mila Moursi προτείνει να ξεκινήσετε το dry brushing ευθύς αμέσως (είναι το βούρτσισμα του σώματος όταν είναι στεγνό με κυκλικές κινήσεις με τη βοήθεια μιας ειδικής βούρτσας).

Όπως εξήγησε, το dry brushing κάνει μασάζ και απολέπιση μαζί – η απολέπιση, από τη μια, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και βοηθάει τα προϊόντα σώματος που θα εφαρμόσετε μετά να απορροφηθούν εις βάθος, ενώ το μασάζ, από την άλλη, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και παράλληλα χαλαρώνει σώμα και πνεύμα.

#2 Σφριγηλό δέρμα με ρετινόλη

Η ρετινόλη είναι ένα απαραίτητο skincare συστατικό για την εξομάλυνση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Βοηθά στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου και βελτιώνει τη σφριγηλότητα του δέρματος με την πάροδο του χρόνου.

Το μόνο που χρειάζεται, είναι να δώσετε στην επιδερμίδα σας τον χρόνο να συνηθίσει τη δράση της ρετινόλης, ώστε να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς ή ξεφλούδισμα.

Η συχνότητα χρήσης ρετινόλης που προτείνει η Mila Moursi έχεις ως εξής:

  • 1 φορά την εβδομάδα για μία εβδομάδα
  • 2 φορές την εβδομάδα για δύο εβδομάδες
  • 3 φορές την εβδομάδα για τρεις εβδομάδες

Σημαντικό είναι όμως να σημειώσουμε εδώ, ότι το δέρμα της κάθε γυναίκας είναι ξεχωριστό, γι’ αυτό να κάνετε πάντα ένα patch test σε ένα σημείο του χεριού σας, ώστε να δείτε πώς «αντιδράει» η επιδερμίδα σας στη ρετινόλη, πριν αποφασίσετε να την εντάξετε στη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σας.

#3 Πιείτε και… φάτε πολύ νερό σε καθημερινή βάση

Πόσες φορές σάς έχετε πιάσει να πίνετε περισσότερο καφέ παρά νερό; Σύμφωνα με τη Mila Moursi, η υπερβολική καφεΐνη και η ελάχιστη κατανάλωση νερού αφυδατώνουν το δέρμα οδηγώντας σε περισσότερες ρυτίδες κι έλλειψη σφριγηλότητας κι ελαστικότητας.

Η ίδια προτείνει να πίνετε ένα ποτήρι νερό με τον καφέ σας, ένα tip που θα μετριάσει κάπως την αφυδάτωση. Φυσικά, εκτός από αυτό, προσπαθήστε να καταναλώνετε τη συνιστώμενη ποσότητα νερού ημερησίως, για να είστε πάντα ενυδατωμένες.

Η διάσημη αισθητικός συστήνει, επίσης, να αυξήσετε την πρόσληψη νερού και μέσω της τροφής. Καταναλώστε πολύ καρπούζι και ανανά που περιέχουν μεγάλη ποσότητα νερού -στην ίδια μάλιστα αρέσει να τρώει το καρπούζι αλά ελληνικά, με λίγη φέτα!

Πηγή: VITA

Sports in

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (1/8): Πού θα δείτε τις ρεβάνς ΑΕΚ-Παναθηναϊκού και τη δράση από το Παρίσι

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων της Πέμπτης (1/8)

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024