Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ίντερ Εσκάλδες – ΑΕΚ 0-4: Σοβαρεύτηκε και πέρασε εύκολα (vid)

Ίντερ Εσκάλδες – ΑΕΚ 0-4: Σοβαρεύτηκε και πέρασε εύκολα (vid)

Η ΑΕΚ έκανε το αυτονόητο στην Ανδόρα όπου με χατ-τρικ γκολ του Γκαρσία κι ένα γκολ του Άμραμπατ επικράτησε με 4-0 της Ίντερ Εσκάλδες και πέρασε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League.

Χωρίς να εντυπωσιάσει η ΑΕΚ πήρε αυτό που ήθελε στην Ανδόρα έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λιβάι Γκαρσία!

Ο φορ της Ένωσης πέτυχε χατ-τρικ και οδήγησε τους «κιτρινόμαυρους» στο άνετο 4-0 επί της Ίντερ Εσκάλδες που στο πρώτο ημίχρονο έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

Επόμενος αντίπαλος για τον Δικέφαλο η Νόα της Αρμενίας, με πρώτο ματς εκτός έδρας πιθανότατα την προσεχή Τρίτη.

Πώς ξεκίνησαν

Με τον Ρότα να νιώθει αδιαθεσία πριν το ματς και να μένει στον πάγκο, ο Βίντα ξεκίνησε σε ρόλο δεξιού μπακ με τον Χατζισαφί αριστερά, τους Κάλενς, Μουκουντί στόπερ και τον Στρακόσα στο τέρμα. Οι Σιμάνσκι, Γιόνσον ήταν και πάλι στον άξονα, ο Φερνάντες δεξιά στην επίθεση, ο Γκατσίνοβιτς αριστερά και ο Λιούμπισιτς πίσω από τον Γκαρσία.

Από την άλλη, η Ίντερ Εσκάλδες ξεκίνησε με τον Moυνιόθ στο τέρμα και τους Γκαγιέγο, Φεχέρ, Πουέντες, Τόρες στην άμυνα. Μαρτίνεθ, Μπουχάρμα και Αλόνσο ήταν η τριάδα στον άξονα, με τους Μπερλάνγκα και Ντε Λα Τόρε στα άκρα της επίθεσης και τον Λόπεθ στην κορυφή.

Γλίτωσε τα χειρότερα, σκόραρε με Γκαρσία

Η εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καθόλου καλή αφού κινδύνεψε να δεχθεί γκολ από την Ίντερ Εσκάλδες, αλλά σώθηκε από τα δοκάρια και τον Στρακόσα. Στο 18’ οι γηπεδούχοι είχαν διπλό δοκάρι όταν από κόντρα στον Χατζισαφί η μπάλα πήγε στο οριζόντιο και στην επαναφορά ο Ντε Λα Τόρε βρήκε το κάθετο, με τη συμβολή και του Στρακόσα.

Στην πρώτη της ευκαιρία στο ματς η Ένωση άνοιξε το σκορ όταν ο Γκαρσία βρήκε χώρο, κουβάλησε την μπάλα και από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-0 με σουτ. Στο 43’ η άμυνα της ΑΕΚ άφησε αμαρκάριστο τον Ντε Λα Τόρε στα αριστερά, εκείνος έπιασε ωραίο σουτ, αλλά ο Στρακόσα έδιωξε σε κόρνερ. Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν τη μοναδική καλή τους ομαδική επίθεση όταν από γύρισμα του Φερνάντες, ο Λιούμπισιτς έσπασε στον Γιόνσον που έκανε το σουτ και η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.

Το «καθάρισε» ο Γκαρσία

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με την ΑΕΚ να χάνει μάλιστα τον Γιόνσον στο 57’ και τον Μάνταλο να μπαίνει στη θέση του. Ένα λεπτό μετά η Εσκάλδες είχε ακόμη μία πολύ καλή στιγμή όταν ο Ριαχί μέσα από την περιοχή αστόχησε σε κεφαλιά. Στο 65’ η Ένωση έφτασε μία ανάσα από το δεύτερο γκολ, αλλά ο Μάνταλος αστόχησε ολομόναχος από το ύψος του πέναλτι μετά από γύρισμα του Φερνάντες.

Στο 74’ ήρθε τελικά το 2-0 για την ΑΕΚ μετά από γέμισμα του Κάλενς και κίνηση του Γκαρσία στην πλάτη της άμυνας, με τον επιθετικό της Ένωσης να κατεβάζει και να πλασάρει στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Από εκεί και μετά οι γηπεδούχοι παρέδωσαν πνεύμα και η Ένωση πέτυχε ακόμη δύο γκολ. Στο 83’ ο Μάνταλος βρήκε τον Άμραμπατ από δεξιά κι εκείνος με διαγώνιο σουτ έγραψε το 3-0 ενώ το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Γκαρσία πετυχαίνοντας χατ-τρικ στο 85’ με πλασέ.

Οι συνθέσεις:

Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες (Ότγκερ Κανάλς): Μουνιόθ, Γκαγέγκο (75’ Σάντσεθ), Φέχερ, Πουέντες, Τόρες (81’ Χέρμαν), Μπουχάρμα (60’ Αντρέου), Μαρτίνεθ (60’ Λόπεθ), Αλόνσο, Μπερλάνγκα, Λόπεθ, Ντε Λα Τόρε.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στρακόσα, Βίντα, Κάλενς, Μουκουντί, Χατζισαφί (81’ Ρότα), Γιόνσον (57’ Μάνταλος), Σιμάνσκι, Λιούμπισιτς, Γκατσίνοβιτς (72’ Κοϊτά), Φερνάντες (81’ Άμραμπατ), Γκαρσία.

Sports in

Η απέραντη θλίψη της Τελτσίδου και οι σκέψεις για αποχώρηση

Η πρωταθλήτρια μας και την επόμενη μέρα της ήττας δεν μπορούσε ακόμα να πιστέψει το λάθος και τον τρόπο που έχασε τον αγώνα γκρεμίζοντας τα όνειρα για Ολυμπιακή διάκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024