Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Αθλήτρια αποκαλύπτει πώς ήταν η κολύμβηση στον Σηκουάνα: «Ένιωσα και είδα πράγματα που ούτε θέλω να σκέφτομαι»

Αθλήτρια αποκαλύπτει πώς ήταν η κολύμβηση στον Σηκουάνα: «Ένιωσα και είδα πράγματα που ούτε θέλω να σκέφτομαι»

Μια τριαθλήτρια μίλησε για το πώς είναι να κολυμπάς στον Σηκουάνα μετά τα προβλήματα που προέκυψαν σχετικά με την ποιότητα του νερού του ποταμού.

Aπό… 40 κύματα πέρασε η διεξαγωγή του τριάθλου στον Σηκουάνα καθώς η ποιότητα του νερού στον ποταμό που διασχίζει το Παρίσι κρίθηκε ακατάλληλο για την πραγματοποίηση του αθλήματος.

Προπονήσεις ακυρώθηκαν και εκδηλώσεις αναβλήθηκαν λόγω των υψηλών επιπέδων ρύπανσης που εμπόδιζαν τους αθλητές να μπουν στο νερό.

Το τρίαθλο, ωστόσο, ξεκίνησε χθες καθώς οι διοργανωτές έδωσαν το «πράσινο φως» στη διεξαγωγή του αθλήματος, καθώς οι αναλύσεις στην ποιότητα του νερού φάνηκαν κατάλληλες, παρά τη βροχή που είχε προηγηθεί. Ωστόσο η Βελγίδα σταρ Ζόλιεν Βερμέιλεν δεν φάνηκε να εντυπωσιάστηκε από την κατάσταση του νερού στον Σηκουάνα.

Μιλώντας στο VTM μετά τον αγώνα, είπε: «Ήπια πολύ νερό, οπότε θα ξέρουμε αύριο αν είμαι άρρωστη ή όχι. Δεν έχει γεύση Coca-Cola ή Sprite, φυσικά. Καθώς κολυμπούσα κάτω από τη γέφυρα, ένιωσα και είδα πράγματα που δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πολύ. Ο Σηκουάνας ήταν βρώμικος εδώ και εκατό χρόνια, οπότε δεν μπορούν να πουν ότι η ασφάλεια των αθλητών είναι προτεραιότητα. Αυτά είναι βλακείες!».

Η κολύμβηση στην πόλη έχει απαγορευτεί στο Παρίσι για πάνω από έναν αιώνα λόγω προβλημάτων ποιότητας του νερού. Και παρά το μεγάλο έργο για να καθαριστεί ο Σηκουάνας που κόστισε περίπου 1,4 δισεκ. ευρώ, το νερό δεν ήταν κατάλληλο στο αναμενόμενο χρονικό πλαίσιο – γεγονός που οδήγησε σε ακυρώσεις και αναβολές. Μια δήλωση από το Paris 2024 και το Παγκόσμιο Τρίαθλο ενόψει του χθεσινού αγώνα ανέφερε: «Το Παρίσι 2024 και το Παγκόσμιο Τρίαθλο επαναλαμβάνουν ότι προτεραιότητά τους είναι η υγεία των αθλητών».

Τα μέτρα που πήρε πριν βουτήξει στον Σηκουάνα

Η Ζόλιεν Βερμέιλεν συνέχισε εξηγώντας τα μέτρα που πήρε για να προσπαθήσει να αποφύγει να αρρωστήσει μετά τον αγώνα από τα δυνητικά επικίνδυνα επίπεδα E.Coli που είχαν εντοπιστεί προηγουμένως στο νερό. «Αν ο αγώνας δεν είχε γίνει, θα ήταν ντροπή για τον οργανισμό, για το Παρίσι, για τη Γαλλία. Ήταν τώρα ή ποτέ, και δεν μπορούσαν να ακυρώσουν εντελώς τον αγώνα. Τώρα πρέπει απλώς να ελπίζουν ότι δεν θα υπάρξουν πάρα πολλοί άρρωστοι αθλητές.

Πήρα προβιοτικά, ήπια το Yakult μου (ιαπωνικό ζαχαρούχο προβιοτικό ρόφημα γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση με το στέλεχος βακτηρίων), δεν μπορούσα να κάνω περισσότερα. Είχα την ιδέα να μην πίνω νερό, αλλά ναι, απέτυχε. Όπως ακριβώς είχα την ιδέα να μην πέσω, αλλά απέτυχε κι αυτό», είπε. Τελικά η Vermeylen τερμάτισε 24η.

Sports in

Επίσημο: Η Ρόμα ανακοίνωσε sold-out για το φιλικό με τον Ολυμπιακό (pic)

Sold-out ανακοίνωσε η Ρόμα για το φιλικό με τον Ολυμπιακό το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 3 Αυγούστου, στο Ριέτι της Ιταλίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024