Η Team USA δεν είχε διάθεση για… εμφράγματα απέναντι στο Νότιο Σουδάν, όπως είχε συμβεί στο πρόσφατο μεταξύ τους φιλικό που κρίθηκε με καλάθι του ΛεΜπρον Τζειμς στα 8΄΄ για τη λήξη και με το τελικό 103-86 πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά, υποχρεώνοντας παράλληλα τους Αφρικανούς στην πρώτη ήττα τους.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς πέτυχε 12 πόντους, ενώ είχε ακόμα 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Με αυτούς τους πόντους, ο «Βασιλιάς» έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία της Team USA που καταφέρνει να φτάσει τους 300 πόντους, μετά τους Καρμέλο Άντονι και Κέβιν Ντουράντ.

Όταν ρωτήθηκε για αυτό του το κατόρθωμα, ο Τζέιμς τόνισε πως δε σημαίνει κάτι και πως έχει στο μυαλό του μόνο την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Η τοποθέτηση του ΛεΜπρόν

«Δε σημαίνει κάτι. Στο τέλος της μέρας θέλω απλά να κερδίσω. Είμαι εδώ για να κερδίσω και να κερδίσω το χρυσό μετάλλιο, μόνο αυτό σκέφτομαι. Δεν έχει να κάνει με το σκοράρισμα, δεν έχει να κάνει με τα στατιστικά. Είναι τιμητικό να ακούς το όνομά σου δίπλα σε ρεκόρ, αλλά στο τέλος της ημέρας είμαι εδώ για κάτι μεγαλύτερο».