Η Ελλάδα ετοιμάζεται για την τελευταία της ευκαιρία για πρόκριση στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων, με τον αγώνα απέναντι στην Αυστραλία το μεσημέρι της Παρασκευής (02/08, 14:30) να έχει χαρακτήρα τελικού.

Η «επίσημη αγαπημένη» προπονήθηκε πλήρης για το παιχνίδι, καθώς ο Καλάθης ξεπέρασε τον τραυματισμό του και ο αρχηγός Παπανικολάου παραχώρησε δηλώσεις δίνοντας το στίγμα για το πώς πρέπει να παλέψει το συγκρότημα του Σπανούλη.

«Είναι ακόμη ένα παιχνίδι, μια ευκαιρία να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Παπανικολάου:

«Είναι ακόμη ένα παιχνίδι, θα παλέψουμε. Μας δόθηκε μια ακόμη ευκαιρία να διεκδικήσουμε την πρόκριση και πρέπει να δώσουμε ό,τι έχουμε για τη νίκη. Φυσικά δεν θα είναι εύκολο, παίζουμε με μια εξαιρετική ομάδα, με πολύ ταλέντο και εμπειρία από μεγάλα παιχνίδια. Αλλά είμαστε εδώ, έχουμε άλλα 40 λεπτά, μια ευκαιρία να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό.

Η αλήθεια είναι πως απογοητεύεσαι όταν κάνεις μια προσπάθεια και χάνεις. Πιο πολύ μας έχει απογοητεύσει ότι αφήνουμε να περάσουν κομμάτια του παιχνιδιού στα οποία επιτρέπουμε στους αντιπάλους μας να μας πληγώσουν για τη συνέχεια. Μας πληγώνει ότι δεν έχουμε καταφέρει να έχουμε το επίπεδο που θέλουμε σε μεγάλα κομμάτια των αγώνων. Παρόλα αυτά είμαστε εκεί και παλεύουμε ως το τέλος. Πληγώνει τον εγωισμό και την προσπάθειά μας, ξέροντας τις δυνατότητές μας να βγάλουμε αυτό που μπορούμε σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Αλλά έτσι είναι κάθε τουρνουά, πόσω μάλλον ένα Ολυμπιακό Τουρνουά με ομάδες πολύ υψηλού επιπέδου, όπου δεν υπάρχει εύκολο ματς. Ειδικά σε έναν όμιλο όπου παίζουμε με τον τρίτο καλύτερο του κόσμου και τους τελευταίους πρωταθλητές Ευρώπης. Είναι δύσκολο, αλλά αυτή είναι η πρόκληση.

Αυτά αγαπάμε, όταν κάνεις πρωταθλητισμό αγαπάς να παίζεις κρίσιμα παιχνίδια, που σημαίνουν κάτι και θα τα δουν χιλιάδες φίλαθλοι, σε ένα γεμάτο γήπεδο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να φορέσουμε τα χαμόγελά μας και να πάμε να παίξουμε ένα παιχνίδι ακόμη. Καταλαβαίνουμε ότι στην Ελλάδα ίσως να υπάρχει απογοήτευση με τον τρόπο που ήρθαν οι ήττες. Βλέπω πολλά σχόλια, αλλά κανένα παιδί δεν έχει να δώσει λογαριασμό σε κανέναν. Όλοι είμαστε υπόλογοι και οφείλουμε να παλεύουμε για τη χώρα μας. Το ότι όμως τα δίνουμε όλα μέσα στο παρκέ δεν μπορεί να το αγνοήσει κανείς. Προφανώς υπάρχουν άτομα που τους αρέσει να κάνουν κριτική, αλλά εμείς είμαστε εδώ πάνω από έναν μήνα και προσπαθούμε. Η πλειοψηφία είναι μαζί μας, είναι υποστηρικτικοί και στο πλάι μας, με όμορφα λόγια και περηφάνια που εκπροσωπούμε την Ελλάδα.

Υπάρχουν πολλά τακτικά κομμάτια στην Αυστραλία που έχουμε δει. Ζητούμενο είναι να καταφέρουμε να βγάλουμε τον εαυτό που έχουμε δείξει και ξέρουμε που μπορούμε να βγάλουμε στο παρκέ, γιατί δεν το έχουμε βγάλει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το προπονητικό τιμ έχει φροντίσει να μας δώσει τις οδηγίες και όσο πιο πιστοί είμαστε σε αυτό, τόσο πιο καλά θα γίνει η δουλειά για μας».