Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Τρέλα για την Εθνική μπάσκετ (pics)

Τρέλα για την Εθνική μπάσκετ (pics)

Σε κάθε αγώνα της η ομάδα του Βασιλη Σπανούλη έχει και περισσότερο κόσμο δίπλα της.

Όλο και περισσότεροι οι Έλληνες που έρχονται στη Λίλ για τους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας.

Η Ελλάδα παίζει την Παρασκευή τα ρέστα της με την Αυστραλία και έστω και στο παραπέντε με ένα τρίποντο διαφορά εάν νικήσει θα είναι κατά πολύ μεγάλο ποσοστό στην οκτάδα των Ολυμπιακών Αγώνων και θα ταξιδέψει Παρίσι.

Ο Νέστορας και ο Ιάσονας, ταξίδεψαν από Τουλούζ και Βρυξέλλες αντίστοιχα για να δουν την Εθνική με την Ισπανία και παρά την απογοήτευσή τους από το τελικό αποτελέσμα θα ξαναέρθουν πιθανότατα να τη δουν στο Παρίσι.

Οι γονείς τους Τάκης και Ελένη, εργάζονταν για χρόνια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και είχαν μετακομίσει στις Βρυξέλλες με τα παιδιά να μεγαλώνουν εκεί. Πλέον ο Νέστορας δουλεύει σε μεγάλη εταιρία αεροναυπηγικής στην Τουλούζ και ο Ιάσονας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν).

Τα άλλα δύο αδέλφια τους, ο Λέοντας και ο Μίνος είναι μοιρασμένοι σε Λονδίνο και Αθήνα όπου έχουν τις δικές τους δουλειές και δεν μπορούσαν να έρθουν και αυτοί στη Γαλλία.

Ο πιο…τρελός με το μπάσκετ από τους τέσσερις αδελφούς είναι ο Νέστορας που είναι παράλληλα και προπονητής σε μικρές κατηγορίες στη Γαλλία.

«Δεν θα χάναμε με τίποτα αυτό το παιχνίδι με την Ισπανία, απλά περιμέναμε πως αυτή τη φορά θα τους κερδίζαμε. Φεύγουμε πικραμένοι, αλλά θα επιστρέψουμε δριμύτεροι, μακάρι στην οκτάδα» είπε στο In λίγο πριν το ταξίδι της επιστροφής.

Μια άλλη παρέα, όχι απλά δεν είναι συγγενείς, αλλά δεν γνωρίζονταν κιόλας όταν αποφάσισαν να έρθουν στη Λίλ για την Εθνική μπάσκετ (επίσης από Βρυξέλλες).

Δύο Έλληνες η Σοφία και ο Θανάσης και δύο Γάλλοι η Σάρα και ο Σαλήμ είχαν βρει εισιτήρια και μέσω μια εφαρμογής στη Γαλλία, όπου σε ανάλογα ταξίδια κάποιος βάζει το αμάξι και οι υπόλοιποι μοιράζονται τα έξοδα βενζίνης και διοδίων, ώστε να μειωθεί το κόστος, συναντήθηκαν και έκαναν το ταξίδι.

Μάλιστα οι δύο Έλληνες που εργάζονται σε εταιρίες στο Παρίσι είναι…αντίπαλοι όσον αφορά τις ομάδες (η καβαλιώτισσα Σοφία Παναθηναϊκός και ο Θεσσαλονικιός Θανάσης Ολυμπιακός) αλλά η Εθνική είναι πάνω απ’ όλα. Ο Σαλήμ ήθελε να δει τη Γαλλία ως ερασιτέχνης Γάλλος μπασκετμπολίστας στη Μπουλόν αλλά βρήκε εισιτήριο για την Ελλάδα όπως και η Σάρα που επίσης μένει και εργάζεται στο Παρίσι και έκαναν την εκδρομή. Όμως και οι δύο Γάλλοι ήταν με την Ελλάδα λόγω Γιάννη όπως είπαν στο In αλλά ενώ ο Greek Freak τους αποζημίωσε το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που ήθελαν.

Κόντρα στην Αυστραλία οι Έλληνες θα είναι ακόμα περισσότεροι.

Sports in

Η απέραντη θλίψη της Τελτσίδου και οι σκέψεις για αποχώρηση

Η πρωταθλήτρια μας και την επόμενη μέρα της ήττας δεν μπορούσε ακόμα να πιστέψει το λάθος και τον τρόπο που έχασε τον αγώνα γκρεμίζοντας τα όνειρα για Ολυμπιακή διάκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024