Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Χρήστου: «Αποφάσισα πως δεν πρέπει να τα παρατήσω»

Χρήστου: «Αποφάσισα πως δεν πρέπει να τα παρατήσω»

Ο Απόστολος Χρήστου προκρίθηκε στον τελικό των 200μ. ύπτιο και μίλησε μετά το τέλος του αγώνα για την διαχείριση των συναισθημάτων του.

Ο Απόστολος Χρήστου «έγραψε» για άλλη μία φορά ιστορία στην ελληνική κολύμβηση, καθώς κατάφερε να προκριθεί σε δεύτερο τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, κάτι που στο παρελθόν είχε καταφέρει μόνο ο Σπύρος Γιαννιώτης, το 2004 στην Αθήνα.

Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Έλληνας πρωταθλητής είχε αρχικά αποφασίσει να αποσυρθεί από τα 200μ. ύπτιο, μετά την -δικαιολογημένη- απογοήτευση που του προκάλεσε η απώλεια του μεταλλίου στα 100μ. για μόλις δύο εκατοστά του δευτερολέπτου…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

«Έδειξα πως δεν το έβαλα κάτω μετά την τέταρτη θέση στα 100μ. ύπτιο. Δεν τα παράτησα, παρά το γεγονός πως αρχικά δεν ήθελα να κολυμπήσω, γιατί είχα απογοητευτεί πολύ. Στη συνέχεια όμως το σκέφτηκα καλύτερα και αποφάσισα πως δεν πρέπει να τα παρατήσω για κανένα λόγο και θα πρέπει να επιστρέψω πιο δυνατός», εξήγησε ο Χρήστου μιλώντας στην ΕΡΤ, λίγο μετά το 1:56.33 (ατομικό ρεκόρ) των ημιτελικών στα 200μ. ύπτιο, που του έδωσε το εισιτήριο για τον αυριανό (1/8, 21:38) τελικό με την τέταρτη επίδοση συνολικά.

«Ήταν μια πολύ ωραία κούρσα, την οποία διαχειρίστηκα με τον καλύτερο τρόπο και στα τελευταία μέτρα είχα δυνάμεις, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσω μια θέση στον τελικό των 200μ. ύπτιο. Σίγουρα έπαιξε ρόλο η εμπειρία κι απ΄ ό,τι φάνηκε ήταν στις δυνατότητές μου να προκριθώ», πρόσθεσε ο 28χρονος κολυμβητής, που είχε και ένα… μήνυμα για τον συναθλητή του, τον 19χρονο Απόστολο Σίσκο, ο οποίος δεν τα κατάφερε, μένοντας στη 14η θέση: «Πιστεύω πως ήταν στις δυνατότητές του ο τελικός. Έχει κολυμπήσει πιο γρήγορα. Πάντως, ήταν μια μεγάλη εμπειρία γι΄ αυτόν και είμαι σίγουρος πως θα είναι στον τελικό στην επόμενη διοργάνωση, στο Λος Αντζελες».

Ο ίδιος ο Σίσκος παραδέχθηκε ότι περίμενε κάτι καλύτερο από αυτή την κούρσα, όπου δεν χρειαζόταν καν να πλησιάσει το ρεκόρ του (1:55.42 από τον περασμένο μήνα, στο Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου) για να περάσει στον τελικό, που «έκλεισε» στο 1:56.52. «Έχω κάνει και πιο γρήγορες κούρσες. Περίμενα καλύτερο χρόνο. Φάνηκε πως ο τελικός ήταν στις δυνατότητές μου», δήλωσε ο δευτεραθλητής Ευρώπης στην ΕΡΤ, σπεύδοντας όμως να συμπληρώσει ότι «είμαι ευχαριστημένος που κολύμπησα στον ημιτελικό και είμαι στους 16 καλύτερους κολυμβητές στον κόσμο. Θα χρησιμοποιήσω αυτή την εμπειρία για την επόμενη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Ολυμπιακοί είναι μια πολύ διαφορετική διοργάνωση σε σχέση με το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Προφανώς και παίζει μεγάλο ρόλο η εμπειρία, αλλά και να μπορείς να διαχειριστείς την πίεση και το άγχος. Κρατάω το μάθημα που πήρα από αυτήν την κούρσα. Ήταν μια όμορφη εμπειρία».

Μιλώντας για τον Απόστολο Χρήστου, ο Σίσκος ήταν ξεκάθαρος: «Για μένα άξιζε το μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο και εύχομαι να το πάρει στα 200μ.».

Sports in

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (1/8): Πού θα δείτε τις ρεβάνς ΑΕΚ-Παναθηναϊκού και τη δράση από το Παρίσι

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων της Πέμπτης (1/8)

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024