Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Θοδωρής Τσελίδης: Οι πρώτες ώρες ενός Ολυμπιακού μεταλλίου (pics)

Θοδωρής Τσελίδης: Οι πρώτες ώρες ενός Ολυμπιακού μεταλλίου (pics)

Το in.gr έζησε από κοντά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από τον Θόδωρο Τσελίδη και σας μεταφέρει όσα έγιναν πριν και κυρίως μετά τον αγώνα για την τρίτη θέση στους Ολυμπιακούς.

Το μετάλλιο του Θόδωρου Τσελίδη ήταν η πιο γλυκιά έκπληξη έως τώρα των Ολυμπιακών Αγώνων για την Ελλάδα. Ενας σημαντικός αθλητής που είχε στην καριέρα του δύο χάλκινα μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και ήρθε στο Παρίσι ως 12ος στην παγκόσμια κατάταξη, δεν πιστεύεις ότι θα τα καταφέρει εύκολα να ανέβει στο βάθρο.

Ωστόσο ο Τσελίδης απέδειξε ότι σε τέτοιο επίπεδο δεν μετράνε προγνωστικά και αριθμοί, αλλά κυρίως η μέρα που θα βρεθεί και η ψυχή που έχει.

Ο Τσελίδης απέδειξε ότι διαθέτει ψυχή και ικανότητες και άρχισε να παίρνει σβάρνα όλους τους αντιπάλους του. Εύκολη υπόθεση ο Φλορεντίνο στο πρώτο γύρο, αλλά μετά βρέθηκε μπροστά στον Σέρβο Μαϊντοβ, Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη και φαβορί για το χρυσό. Ο Τσελίδης δεν μάσησε, τον εξουδετέρωσε και συνέχισε για πιο ψηλά κόντρα στον Γάλλο Ενγκαγιάπ Χαμπού.

Δυστυχώς η ήττα ήρθε από μία άδικη απόφαση διαιτητή που εξόργισε τον Ελληνα αθλητή, καθώς ο δρόμος για το χρυσό είχε κλείσει, αλλά εκείνη τη στιγμή καθοριστική ήταν η παρέμβαση του προπονητή του Νίκου Ηλιάδη που του επανέφερε στην πραγματικότητα λέγοντας του «έχεις ακόμα την ευκαιρία για το χάλκινο, μην την χάσεις».

Αυτή η κουβέντα αφύπνισε τον Ελληνα τζουντόκα που από μικρός είχε δηλώσει ότι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο είναι το όνειρο του. Και επέλεξε να κυνηγήσει το όνειρο του μέχρι τέλους.

Εξουδετέρωσε τον Γκριγκοριάν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και μετά στον καθοριστικό αγώνα για το μετάλλιο, τον Ισπανό Μοσακλισβίλι, τον οποίο γνωρίζει αρκετά καλά καθώς κατάγεται και αυτός από την Γεωργία, όπως και ο Τσελίδης.

Εκεί έκανε αγώνα τακτικής, πήρε νωρίς τον πόντο (βαζάρι) και έκανε συντήρηση μέχρι να φτάσει στη νίκη και στο Ολυμπιακό πάνθεον. Ωστόσο και εκείνη τη στιγμή απέδειξε το ήθος του, καθώς αντί να πανηγυρίσει πήγε και αγκάλιασε τον αντίπαλο του, με τον οποίο γνωρίζονται αρκετά καλά.

Ο Μοσακλισβίλι ανταπέδωσε αυτή την αγκαλιά στη μικτή ζώνη, όταν ο Τσελίδης μιλούσε στον ΕΡΤ και τον αγκάλιασε live και μετά αγκάλιασε και τον προπονητή του Νίκο Ηλιάδη
Φωτό Ισπανού με Ηλιάδη αγκαλιά

Ο Τσελίδης αφού ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του στην ΕΡΤ πήγε στη μικτή ζώνη του γραπτού Τύπου και μίλησε στους απεσταλμένους των ΜΜΕ της Ελλάδας στο Παρίσι. Οι δηλώσεις ενός Ολυμπιονίκη δεν σταματούν εκεί, καθώς πρέπει να μιλήσει στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μαζί με όσους ανέβηκαν στο βάθρο.

Aκολούθησε η κορυφαία στιγμή. Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου για την Τρίτη θέση στην κατηγορία των -90 κιλών στο τζούντο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο ενδιάμεσο δεν σταμάτησε να δέχεται συγχαρητήρια, από άλλους αθλητές, από μέλη της ελληνικής αποστολής αλλά και από τον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο και τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρο Κούβελο. Ολοι ήθελαν να σφίξουν το χέρι και να φωτογραφηθούν μαζί με τον χάλκινο Ολυμπιονίκη.

Η ρουτίνα ενός Ολυμπιονίκη επιβάλλει και τον έλεγχο ντόπινγκ στον οποίο ο Τσελίδης πήγε αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου. Αφού επιτέλεσε γρήγορα το καθήκον του, ξανά δίπλα στον Τύπο καθώς με τους δημοσιογράφους Νίκο Λάκατα και Γιάννη Γιαγκίνη πήγαν στον Πύργο του Αϊφελ για μία ξεχωριστή φωτογράφιση.

Αφού είχε περάσει αρκετή ώρα και κόντευε μεσάνυχτα, επέστρεψε στο Ολυμπιακό Χωριό! Εκεί, όμως τον περίμενε μία έκπληξη καθώς ο Αρχηγός Αποστολής Πέτρος Συναδινός είχε κανονίσει υποδοχή με βεγγαλικά και μικρά κομφετί

Ολοι έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν και να τον συγχαρούν, ενώ τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας πόλο, του ζήτησαν το μετάλλιο και δεν σταμάτησαν να το χαζεύουν. Ο ίδιος ευχαριστούσε ευγενικά όλους για τα καλά τους λόγια και μονολογούσε: «Ζω ένα όνειρο».

Η ώρα περασμένη, χρόνος για πάρτι δεν υπήρχε και ο Τσελίδης πήγε στο εστιατόριο του Ολυμπιακού Χωριού μαζί με τους προπονητές του Νίκο Ηλιάδη και Αλέξη Ντανατσίδη και άλλα μέλη της ελληνικής ομάδας για να βάλει κάτι στο στόμα του, καθώς λόγω αγώνα δεν έφαγε σχεδόν τίποτα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Και όσοι τον ρωτούσαν ένα θέλει κάτι να πιει για να γιορτάσει, απαντούσε με το υπέροχο χαμόγελο του… «δεν χρειάζεται, έχω μεθύσει από τη χαρά.»

Sports in

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (1/8): Πού θα δείτε τις ρεβάνς ΑΕΚ-Παναθηναϊκού και τη δράση από το Παρίσι

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων της Πέμπτης (1/8)

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024